Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar
 

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - İTTİHAT VE TERAKKİ CEMİYETİ
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       


Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası
 

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi



Kayıt: Jun 03, 2004
İletiler: 3100

İletiTarih: Per Mar 03, 2005 6:19 am    ileti konusu: İTTİHAT VE TERAKKİ CEMİYETİ Alıntıyla Cevap Gönder

Türkçülük akımının fikir babalarının ağırlıklı olarak yer aldığı bu cemiyetin marifetlerini,ve bu gün oluşturduğu düzenin alt yapılarının temellerini o günlerde nasıl atmaya başladığını,kısaca yeni bir türk ırkı ve milliyetçiliği yaratacağız,osmanlıyı da yıkacağız teziyle ortaya çıkanların,bu ülkeye türklükten başka neleri hatıra olarak bıraktıklarını,bugün bile iktidarda olduklarını bu başlık altında açıklayacağım.Bunu yaparken,asla osmanlıyı tekrar iktidara getirmek gibi olmayacak bir işin peşinde olmadığımı belirtmek isterim.Osmanlı artık tarih olmuştur.Bunu Osmanlıyı türk olmamakla suçlayıp,küfredenlere karşı yapıyorum bu bir.Bir devlet nasıl içeriden yıkıldı bunu açıklamak istiyorum bu iki.Üçüncü olarak,haksız ithamlara maruz kalmış atalarımıza karşı bunu yapmayı bir görev sayıyorum bu üç.Osmanlıya ,padişahlarına,atalarımıza yapılan bu hayasızca saldırıların yanlız internet sahifelerinde kalmaması,yazılı basında sık sık bu haberlerin ard arda çıkması asla tesadüf değildir.Son örneği de,çetin altan denilen adamın Fatih hanı hristiyanlıkla suçlamasıdır.Neden yıkıldığımızı bilemezsek,tesbitlerimizi doğru yapmazsak,bizi bugün de bekleyen akibet budur.Şu son yüzelli yılda olan işleri her türk evladı bilmek zorundadır.Rasulullah efendimiz;veda hutbesinde"Allah'ın laneti nesebini inkar edenlerin üzerine olsun.Bunlar soysuzdur.Bunların ne kendilerine,ne şahitliklerine güvenilmez"demesi boşuna değildir.Osmanlıyı,idare sistemine bakarak,türk olmaktan başka herşeyle suçlayacak kadar ileri giden şaşkınlar,bu günkü aciz,silik,kişiliksiz politikalar karşısında susmakta,deve kuşu gibi kafalarını kuma sokmaktadırlar.Bir devlet kişilerle değil,sistemiyle ve otoritesiyle yaşar.Kişiler gelip geçicidir.Cumhuriyeti kuran Atatürkün dahi bunu ısrarla belirtmesine karşı,hala Atatürk olsaydı şöyle olurdu,böyle olurdu diye masal okuyanlar tarihi ve gerçekleri saptıran sapıklardır.İttihat amacına ulaşmış,atalarına dil uzatan bir taifeyi yetiştirmeye muvaffak olmuştur.Bugün geldiğimiz noktayı başarı gibi gösterenlere karşı ben diyorum ki;hayır başarı falan yok ortada.Amerika ile avrupa arasında ne kadar gelişmişlik farkı varsa bizimle avrupa arasında daha beter bir fark var.Bunu özellikle teknik elemanlar bilir.Bu fark bundan sonra kapanmaya başlayacaktır.Çünkü tüketime alışmış ve doyuma ulaşmış avrupa ve abd bundan sonra yatacak,sömürerek geçinmeye çalışacak,sefahata dalacak ve romalılaşacaktır.Ama aç ve yoksul bozkır çocukları mücadeleye devam edecek,çalışacak,ve bunları geçecek,muassır medeniyeti yakalıyacaktır.Yeter ki biz kendimizi kaybetmeyelim,geçmişteki hataları yapmayalım.Bu nedenle özellikle son ikiyüzyıllık tarihimiz ve balkan harbi,birinci dünya harbi gibi meseleler çok önemlidir.Genç kardeşlerime bu konuları iyi bilip,bu osmanlı düşmanı düdüklerin tesirinin altında kalmamasını tavsiye ederim.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
kaganos
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Jan 02, 2005
İletiler: 1034
Şehir: TÜRKİYE

İletiTarih: Per Mar 03, 2005 12:38 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kadir21 kardeşim,
sağolun var olun, tarihimiz hakkında engin bilgilere sahipsiniz.benimde ne yazıkki bu konularda ki eksikliğimi sizler sayesinde gideriyorum.
Keşke genç kardeşlerimiz daha fazla okuyabilse,kendini her bakımdan yetiştirebilse.öyle olur olmaz konularda. başkalarından duydukları ile -miş, muşlu konuşmazlar o zaman.
fikirlerinize aynen katılıyorum.bence Türk milleti üzerinde bir takım oyunlar oynanıyor bu konuda hiç bir zaman perde kapanmıyor.
bilinçli olarak bu millet geçmişinden,geleceğinden soğutulmak,milliyetçilik ,vatanseverlik kavramından uzaklaştırılmak isteniyor.
bu oyunlara karşı bende kardeşlerimi karşı oyuna davet ediyorum.
ilk olarak evimde duvarda asılı olan manzara ,balerin kız vs. tabloları kaldırıp yerine milletimizi temsil eden ATA'mızın, eski türk büyüklerimizin,resimleri ile süsleyeceğim.,tüm milliyetçi vatansever esnaf arkadaşlardanda ricam işyerlerinin duvarlarını atamızın ,eski türk ve osmanlı büyüklerinin tabloları ile süslesinler belki bir nebze ,şu anda kemikleri sızlayan o aziz şehitlerin ruhlarını şad ederiz....
Saygılarımla.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
mezud
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Feb 23, 2005
İletiler: 16

İletiTarih: Per Mar 03, 2005 2:54 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Kadir kardesim aynen sana katiliyorum. Atatürkün söyledigi su vecizeleri okuyun:

Ölülerden medet ummak, medenî bir toplum için ayıptır. (K. Atatürk)

"Benim önemsiz gövdem elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek ayakta kalacaktır." (K. Atatürk)

"İki Mustafa Kemal vardır : Biri ben; et ve kemikten, fani Mustafa Kemal. İkinci Mustafa Kemal'i 'ben' sözcüğüyle ifade edemem. O, ben değil bizdir. O, ülkenin her köşesinde yeni düşünce, yeni yaşam ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ulusun içinde yaşattığı Mustafa Kemaller ülküsüdür. Ben onu simgeliyorum. O Mustafa Kemal sizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur. Herhangi bir tehlike anında ben ortaya çıktımsa beni bir Türk anası doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemal’ler doğurmayacaklar mı? Asıl güç ulusundur, benim değildir."
(K. Atatürk)

zaman artik is zamanidir. böyle oturarak biseyler yapamayiz. hemen harekate gecmeliyiz. avrupada oturuyorum ve burda sadece yapabildigim arkadaslari bu konularda(sabetaizim, nurculuk) bilgilendirmek.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi



Kayıt: Jun 03, 2004
İletiler: 3100

İletiTarih: Pzr Mar 06, 2005 7:42 pm    ileti konusu: ISLAHAT FERMANI Alıntıyla Cevap Gönder

Osmanlı imparatorluğunun,yıkılışının habercisi olan ıslahat fermanı;kırım harbi sonlarına doğru kaleme alınmıştır.Bu vesika,daha önce ilan edilen tanzimat fermanı ile birlikte;avrupada hükümdarların,tebaalarına isyan ve ihtilaller neticesi tanıdıkları magna karta gibi chartesl'eri andırmaktadır.Islahat fermanı esasları Ali paşa ile İngiliz ve fransız elçileri arasında kararlaştırılmıştır.Tanzimat fermanından en önemli farkı,bu vesika ile;islam olmayan tebaaya eşit haklar tanımakla kalınmamış,devlet memurluklarına tayin edilmeleri,eyalet meclislerinde temsil edilmeleri gibi siyasi haklar da tanınmıştır.Kırım savaşında,osmanlının ruslar karşısında zor durumda kalması üzerine,ingiltere ve fransanın müdahil olarak savaşa osmanlı tarfında müttefik olarak katılmışlar,savaşın rusların yenilgisi ile sonuçlanması üzerine,batılı devletler,gayrı müslimler lehine yeni hakları bu ferman ile koparmışlardır.Kırım savaşından sonra yapılan paris barış kongresinde eflak ve boğdan özerkleştirilmiş bir taraftan da güya osmanlının toprak bütünlüğü garanti altına alınmıştır.İngiltere ve fransa imparatorluğun avrupa camiasına girmesini istiyorlardı.Bu şekilde osmanlı devletler umumi hukukundan yararlanacaktı ama karşılığında reform isteniyordu.İşte bu reformlar ıslahat fermanıyla getirildi.Islahatın maddelerinden biriyle,askerlik yabancı tebeaya da zorunlu hale getiriliyor,fakat bedel verilerek askerlikten kaçma imkanı da getiriliyordu.Bu acı seneler boyunca;başta fransa ile ingiltere olmak üzere rusya,sonraları almanya,daha sonraları da avusturya ve italya,kedinin fare ile oynadığı gibi,bazen osmanlı yanında görünmek,bazen karşısında yer alıp tehdit etmek suretiyle 1.dünya harbine kadar geldik.Bu fermanla birlikte,zaten fransız ihtilali ile avrupada hız kazanmış bulunan milliyetçilik akımları,osmanlıya da bulaşacak,yabancı tebea ve ülkede rejimi devirmeyi amaçlayanlar,osmanlıyı avrupaya şikayet edecek,her iç işimize avrupa devletleri iyice burnunu sokmaya başlayacak,ülkedeki her ayaklanma avrupada arka bulacaktır.Artık yıkılmaya çok az kalmıştır.Şimdi dönüp bugüne bakalım.Gene avrupa birliğine katılma istekleri,gene ıslahat istekleri(bu kez adı uyum yasalarıdır),içimizdeki şerefsizlerin ülkesini avrupa insan hakları mahkemelerine şikayet etmesi,ayrı bir devlet kurmak üzere silahlı ayaklanma yapıp başkaldıran kürtlerin avrupadan anlayış ve tam destek görmeleri.Sırf şu mukayese dahi,Türkiyenin yıkılışa götürülmek istediğinin tesbitidir.Ve buna kalkışan,bu hareketi başlatan adam da,bu badirelerin sonuçlarını yaşamış,kafaca tam bir tanzimat paşası olan ismetin ta kendisidir.Bu fikrin mimarı bu adamdır.Atatürkün vasiyeti muassır medeniyettir.Ama batı ile ittifakı asla önermemiştir.İşte bu nedenle AVRUPA BİRLİĞİNE girmeye şiddetle karşıyım.Osmanlının neden battığını çok iyi bilen bu adam,bilerek ülkeyi böyle bir maceranın içine atmıştır.Ve Türkiye ne yazık ki 40 yıldan fazla zamandır,yıkılışını hazırlayacak bu harekete bir an önce,kafasını büyük bir şevkle bıçağın altına uzatan kasaplık koyun gibi kavuşmak istemektedir.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
tengrikut
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Mar 19, 2004
İletiler: 104
Şehir: Turan

İletiTarih: Sal Mar 08, 2005 7:32 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

İttihat ve trakki tamamen masondur. Merkezi de italyadadır. Hatta italyanlar trablusgarbı işgal ettiklerinde bu ittihat ve terakkicilere de zorluk çıkarmayın demişlerdir. Bu yüzden mustafa kemal gibi vatanseverler gizlice oraya gitmişlerdir.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder ICQ
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

  


 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB

alt1
1998-2007 Bozkurt NET
alt1
1998-2010 BOZKURT NET
--------------------------------------
Web sitemiz PHP-Nuke (© 2003) kodlarına sahiptir. PHP-Nuke GNU/GPL lisansı altında dağıtılan ücretsiz yazılımdır.
alt1