Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar
 

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - Türk-Kürt = TÜRK
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       


Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası
 

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 27, 28, 29  Sonraki »  

Yeni Başlık Gönder   Bu başlık kilitlenmiştir; cevap yazamaz, iletileri değiştiremezsiniz 15. sayfa (Toplam 29 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  

Aşağıdaki yazının içeriğine katılıyor musunuz? (lütfen ilk önce okuyunuz)
Evet
60%
 60%  [ 90 ]
Hayır
30%
 30%  [ 46 ]
Kısmen
9%
 9%  [ 14 ]
Toplam Oylar : 150

Yazar İleti
mavi_kurt
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Aug 08, 2005
İletiler: 20
Şehir: türkiye

İletiTarih: Çar Ağu 10, 2005 6:35 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

buda anlama kapasitesi kıt olanlar için
Milliyetçilik



Dünya üzerinde insan toplulukları milletler hâlinde yaşamaktadırlar. Her millet kendi özelliklerini korumaya, geliştirmeye gayret etmekte ve kendi topluluğunu diğer milletlerden daha ileri, daha yüksek, daha refahlı yapmaya çalışmaktadır. Milletler arasındaki bu rekabet ve karşılıklı yarışma, milleti meydana getiren insanların müşterek duygular hâlinde birleşmeleri ve müşterek bir millî şuur etrafında toplanarak kendi toplum varlıklarını belirli hedeflere yöneltmek şuuruna sahip olmalarıyla mümkündür. Milletlerin faaliyetlerinde, yükselmelerinde ve kendi toplumlarını refaha kavuşturmak, geliştirmek çabalarında milliyetçilik şuuru ve milliyetçilik duygusu başlıca tesir yapan faktör olmaktadır. Milliyetçilik duygusundan yoksun olan bir toplumun millet manzarası göstermesi mümkün değildir. Milliyetçilik duygusuna sahip olmayan, millî şuura sahip olmayan bir topluluğun bir arada yaşaması mümkün değildir. Böyle bir duygudan ve şuurdan mahrum toplulukların dış olayların en ufak bir tesirine karşı kendilerini koruyamadıklarını, hatta dış tesirler olmasa dahi kendi kendilerine dağıldıklarını ve belirli vasıfları olan, belirli hedefleri olan bir topluluk hüviyetinden çıktıkların görmekteyiz.

Türk milletini yükselmesi ve tehlikelerden korunması, Türk milletini meydana getiren kişilerin teker teker millî şuur sahibi olmasına ve kalplerini millet sevgisi, vatan sevgisi ile çarpmasına bağlıdır. Bunun için millî doktrin Dokuz İşık'ın birinci ilkesi olarak milliyetçiliği koymuş bulunmaktayız. Şüphesiz burada bahis konusu edilen milliyetçilik Türk milliyetçiliğidir. Türk milliyetçiliği ne demektir? Türk milliyetçiliği, Türk milletine karşı beslenen derin sevgi, bağlılık duygusunun, müşterek bir tarih ve müşterek hedeflere yönelme şuurunun ifadesidir. Türk milliyetçiliği insani duygularla beslenen bir anlayıştır. Türk milliyetçiliği ki ne garazı esas kalmayan, sevgiyi esas alan bir düşünce tarzıdır. Milliyetçilik, milletinin sevmek, vatanının sevmek ve milletinin tehlikelere karşı korunması için her fedakarlığı göze almak duygusu ve düşüncesidir. Türk milliyetçiliği bütün Türkleri kardeş sayan bir düşüncedir. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan ve kendisini Türk milletinin bir mensubu kabul eden herkesi kardeş sayan bir düşünce ve görüştür.

Türk milliyetçiliği Türk milletinin gözüyle olayları görmek ve değerlendirmek zihniyetini ifade etmektedir. İster Türkiye içinde olsun, ister Türkiye dışında olsun, cereyan eden her olayın Türk milletine zarar getirmemesini istemek, düşünmek ve denilebilir. Bunun yanı sıra Türk milletinin gerek Türkiye'de gerek Türkiye dışında meydana gelen olaylardan azamî ölçüde yararlanmasını istemek,meydana gelen her olayın Türkiye'ye azami ölçüde yarar sağlamasını düşünmek ve bunun için çaba harcamakta Türk milliyetçiliğinin bir gereği olarak görülmelidir. Millet tarifini ele almakta Türk milliyetçiliğini belirlemek için yarar vardır.

Türk millet dediğimiz gerçek nedir? Bugün Türk milleti dediğimiz gerçeği şu şekilde tarif etmek mümkün. Müşterek bir tarihten gelen ve müşterek bir tarih şuuruna sahip bulunan, aynı dine mensup, aynı kültürle yoğrulmuş, aynı devleti kurmuş, yaşatmış ve bugün de aynı devletin sahibi ve bayrağı altında yaşayan, sınırları içinde yaşayan insan topluluğu Türk milletini teşkil etmektedir. Yani Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan ve Türklüğü benimseyen, aynı tarihe mensup, aynı tarih şuurunu taşıyan ve aynı kültürle yoğrulmuş, aynı dine mensup insan topluluğu bugünkü milletimizi meydana getirmektedir. Türk milleti tarifi, bu çizilen çizgilerin dışına ayrıca taşmaktadır. Türk milleti büyük bir millet olduğu için bugün dünya yüzerinde geniş sahalara yayılmış ve dağılmıştır. Bugün dünya üzerinde yaşayan aynı dine mensup, aynı tarihe mensup ve aynı dili konuşan Türk topluluklarının sayısı yüz yirmi milyon civarında tahmin edilmektedir. Bunların ancak üçte biri Türkiye sınırları içinde bulunmaktadır. Bugünkü Türkiye sınırları dışında kalan Türkleri Türk milletinden saymayacak mıyız? Bugünkü Türkiye Cumhuriyet sınırları dışında kalan Türkler de Türk milletindendir. Onlar da Türk milleti deyiminin içindedirler. Ancak Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışında kalan Türkler başka topraklarda, başka milletlerin idaresi altında bulunmaktadırlar. Bugün dünya üzerinde biricik bağımsız Türk Devleti olarak Türkiye Cumhuriyeti bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti bütün Türklük meselelerini sahibi ve temel varlığıdır. Bu bakımdan Türkiye Cumhuriyetinin birinci plânda ele alınması ve korunması, yüceltilmesi başlıca konuyu teşkil etmelidir. Türk milletinden olmak, Türk milletini sevmek ve Türk devletine sadakatle hizmet aşkı taşımak, vatana bağlılık duygusu içinde bulmak ve Türk Milletinin yükselmesi için elinden gelen her fedakârlığı yapmak ve çalışmak duygusu ve şuurudur. Bu duygu ve bu şuuru taşıyan herkes Türk'tür. Kalbinde yabancı başka bir milletin özlemini özentisini taşımayan,kendisini Türk hisseden Türklüğü benimseyen ve Türk milletine, Türk devletine hizmet aşkı taşıyan herkes Türk'tür. İşte Türk milliyetçiliğinin temel görüşü budur. Bu görüş ışığında olayları değerlendirmek zorunluluğu vardır. Türk milliyetçileri sadece Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde bulunan Türklerle mi ilgilenecektir?

Türkiye Cumhuriyeti sınıriarı dışında kalan Türklerle münasebetlerimiz ve bunlara karşı tutumumuz ne olmalıdır? Bu sorulara verilecek cevap şudur: Türk milliyetçiliği, dünya üzerinde nerede Türk varsa onlarla ilgilidir. Onlara karşı derin bir sevgi ve ilgiyle doludur. Dünyanın neresinde Türk varsa bu Türklerin iyi durumda olmaları, bu Türklerin yükselmeleri, korunmaları, kendilerine mümkün olan her çeşit yardım ve desteğin sağlanması Türk milliyetçiliğinin şaşmaz düsturudur. Ancak Türk milliyetçiliği Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışında bulunan Türklerle ilgisinde ve münasebetlerinde, bu ilgi ve münasebetlerin Türkiye Cumhuriyetimi tehlikeye sokmayacak, Türkiye Cumhuriyeti'ne zarar vermeyecek şekilde yürütülmesi prensibini esas alır.

Yurdumuzda iç politika mücadeleleri, politika menfaatleri dolayısıyla Türk milletinin yüksek davaları çiğnenmiştir; zarara sokulmuştur. Türkiye'de Turancılık görüşleri hakkında yalan yanlış iddialar ortaya atılmış ve Turancılık düşüncesi, Turancılık fikri kötü, zararlı bir düşünce olarak Türk milletine tanıtılma yoluna gidilmiştir. Yunanlılar için Enosis neyse, Ruslar için Panislâvizm neyse, Almanlar için Alman Birliği neyse, Araplar için Arap Birliği neyse, İranlılar için Panaryanizm neyse, Türkler için de Turancılık odur.

Milliyetçilik, Türk milletine karşı beslenen derin sevginin ifadesidir. Kalbinde başka bir ırkın gururunu taşımayan ve kendisini samimî olarak Türk hisseden ve Türklüğe adayan herkes Türk'tür. Biz; Türk milletine mensup olduğumuza göre, bu milletin içinden çıkmış insanlar olduğumuza göre, elbette ki kendi milletimize karşı derin bir bağla bağlı olacağız ve bu milletin yükselmesi için, bu milletin haklarını daima her çeşit tesirlerden uzak, her şeyin üstünde bulundurulması için çalışmayı görev tanıyacağız. İşte bu sebeplerden dolayı bizim milliyetçiliğimiz, Türk milletine karşı duyulan derin, köklü bir sevgi ve Türk milletinin içinde bulunduğu müşkül durumdan bir an önce, en modern uygarlığın en ön safına geçirilmesini sağlamak duygusundan kuvvet alır. Milliyetçiliğimiz başkalarına karşı kin, garez duygularıyla beslenmez. Demek ki, Türk milliyetçiliği, Türk milletine karşı duyulan derin sevgi, bağlılık ve onu güç durumdan, baskıdan uzak, şerefiyle yaşayan, müreffeh, mutlu ve modern uygarlıkta en ön safa geçmiş bir hâle getirmek isteği ve bu isteğin yarattığı duygudur. Birinci prensibimiz olan milliyetçiliğimizin özet olarak tarifi budur.

Bunun yanında Türkçülük kelimesini de ilâve ediyoruz: Milliyetçiyiz, Türkçüyüz. Neden Türkçüyüz? Çünkü milletimiz Türk milletidir. Türkçülük ne demektir? Türkçülük, Türk milletinin hayatının her safhasında yapacağı her şeyin Türk ruhuna, Türk geleneğine uygun olması ve Türk'e yararlı olması amacının, fikrinin ön plânda tutulmasıdır, Türkçe konuşacağı, Türkçeyi daima her şeyin üstünde tutacağız. Yapılacak her işte Türklük ruhuna, Türk'ün özelliğine uygun ve Türk milletine yararlı olması şartını göz önünden kaçırmayacağız. Türkçülüğün de kısaca tarifi budur. Birinci prensibimiz olarak aldığımız Milliyetçilik ve Türkçülük, kısaca yaptığımız bu izah ve tarifle işte bu şekilde ortaya konmuş oluyor.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Soydas
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Jul 07, 2005
İletiler: 7
Şehir: TÜRKDİYARI

İletiTarih: Çar Ağu 10, 2005 7:38 pm    ileti konusu: Öneri Alıntıyla Cevap Gönder

Bu yazının her kelimesine katılıyorum hatta 2 gün önce Kızılay karanfil sokakta (ANKARA) TKP yandaşları ellerinde bir gazete "Kürdüm ana dilimi istiyorum, özgürlük istiyorum, Hükümet Kürtçeyi ana dil arasına alsın" die saçmalıklar duydum elimden bir kaza çıkmaması için hızlı adımlarla yürüdüm ama her konuştukları kelimede benim içim yandı. Benim istediğim öyle bir birleşmeki bizde bu TKP lilere buraları teslim etmeyerek sokaklara inip halkımızı bu yalanlardan korumalıyız. Ben Ülkü ocaklarını Bu konuda yetersiz görüyorum açık söylemek gerekirse. Yada çalışmalar varsa bilgilendirme yetersiz kalıyor. Ülkü ocakları mensupları sizi sokaklara inip halkı bilgilendirmeye çağırıyorum bunun için ne gerekiyorsa öncelikle beraber yapacağımızada yürekten inanıyorum. Artık bu konuşmaların bizim topraklarımız üzerinde kimseyi etkilemesine izin vermek istemiyorum ve izin vermemliyiz. En azından bu konuda yapılan çalışmalarında bu siteden duyurulmasına yüreği TOPRAK,BAYRAK ve TÜRK DİLİ sevgisiyle çarpan herkesin bu çalışmalara katılmasını rica ediyorum soydaşlarım. Teşşekür ederim

Hasancan UÇUCU
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM
alpertunga685
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Jul 19, 2005
İletiler: 2
Şehir: ingiltere

İletiTarih: Per Ağu 11, 2005 12:56 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

TURKUN TURKTEN BASKA DOSTU YOKTUR.KURTTEN EVLIYA KOYMA AVLUYA.EN IYI KURT OLU KURTTUR.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder MSNM
bozkurt_1977
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Jul 28, 2005
İletiler: 401
Şehir: turkiye

İletiTarih: Per Ağu 11, 2005 1:18 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Alper Tunga görüyorumki ingiltere'den katiliyorsun.

ingiliz devletinin nasil pkk'ya sahip ciktigini ben kac kez, kendi gözlerimle gördüm, ingiltere'ye görev icabi 50 defa gitmisimdir en az.
Rumlarin ve pkk'lilarin devlet korumasi altinda olsuklarini ve her türlú destegi aldigini biliyoruz, tüm ülküdaslar.

Ama en iyi kürt ölü kürttür söylemine hak verecek sebep nedir?

ufkunu büyüt sevgili dostum, kücük pencereden bakanlar hep az görürler. kir pencereyi, yik duvari ki, herseyi göresin.

Allah'a emanet ol.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
kursad88
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Apr 28, 2005
İletiler: 154
Şehir: Turan

İletiTarih: Per Ağu 11, 2005 2:48 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

mavi kurt adlı üye,
Merak etme Ülkücülüğün de Milliyetçiliğin de ne olduğunu biliyorum.Ben bunları okuyarak büyüdüm.Ama bilmek yetmiyor...
Ben sana mantıklı sorular soruyorum sen bana alakasız cevaplar yazıyorsun.O yazıyı oraya eklemen senin Ülkücü olduğunu ispatlamaz.Biz bütün Kürtler kardeşimizdir demedik.Yazılarımı düzgün oku.O bölücü itlere nefretim seninkinden daha çoktur emin ol.Ama suçsuz insanların düşman ilan edilmesi Türk'ün adalet anlayışına terstir!
Bizim davamız Türk-İslam Davası.Allah'a şükür Müslümanız.O zaman ''BÜTÜN MÜSLÜMANLAR BİZİM KARDEŞİMİZDİR!''.Ama ben bu devletin askerine kurşun sıkan,vatanına ihanet edenleri zaten Müslüman olarak görmüyorum.PKK zaten komunist bi örgüt.Onlar zaten benim kardeşim değil.Ama vatanına ve dinine bağlı Kürtler benim kardeşimdir.Sen onları kardeş olarak görmüyorsan önce bi Veda Hutbesini okumanı sonra da inancını gözden geçirmeni öneririm.
Başbuğ'un sözünü de tekrar yazıyorum:
''Onlar ne kadar Kürtse ben de o kadar Kürtüm.Ben ne kadar Türksem onlar da o kadar Türk!''

Başbuğ'un fikri ortadadır.Kabul etmiyorsan bu siteye yazı yazma git Faşist,Irkçı,Kafatasçı sitelere yaz.Kabul ediyorsan faşist ağzıyla yazı yazma konuyu da fazla uzatma...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder MSNM
selo52
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Mar 22, 2005
İletiler: 227
Şehir: İstanbul

İletiTarih: Per Ağu 11, 2005 6:58 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar Türk milliyetçiliginde ırkçılık ve kafatasçılık yoktur.Türk milliyetçiligi özünü ALLAH sevgisi. ve insan sevgisinden alır.Ancak kendi bayragını yakan insanlarlada kardeş degilim.Bu insaların her yaptığına eyvallah diye diye bu gün Türkiye bölünme ile karşı karşıyadır.
KÜRTLERİN YÜZDE KAÇI PKK YI DESTEKLEMİYOR? Ben bu oranın enfazla %10 u geçmedigini düşünüyorum.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
reisim25
Özel Üye
Özel Üye



Kayıt: Mar 25, 2005
İletiler: 779
Şehir: TR

İletiTarih: Per Ağu 11, 2005 10:35 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

H. ve O Tercüman Gazetesinden Sn Servet Kabaklı, Prof. Dr. Turan Yazgan'ın bir yazısını iletmiş. Ülkücü kardeşlerimle paylaşmak istedim.
Kesip yapıştırma hoş değil ancak insanlar belki gözden kaçırırlar diye yapıyorum. Ben beğendim.


---------------------------------------------------------

AZİZ gönüldaşlarım, Türkiye'de bir aydın enflasyonudur almış başını gidiyor. Çok şükür ki adıyla müsemma 'aydın' olan, milletimizin ve vatanımızın istikbali için 'aydın' fikirler üreten dostlarımız da var. Ancak, neredeyse ne idüğü belirsiz bir merkez, millete yabancı olan, milleti tanımayan, bu sebeple millete düşman olan; insanlığın, hatta Allah'ın yarattığı cümle mahlukatın değerini bilmeyen bir kısım diplomalı cahilleri, özellikle bazı 'zat-ı kurdeşen' taifesini, milletin tepesinde boza pişirmek üzere 'sanal aydın' olarak pompalıyor... Dikkat ediniz, Batı'nın içimize soktuğu en önemli 'Truva Atı' olan 'Türkiyeli medya'nın pompaladığı bu 'sanal aydınlar'ın isimleri, bazı gerçek aydınlarla beraber anılıyor ki; bu 'kalp aydınlar' da millete 'aydın' diye yutturulabilsinler... Maalesef bu 'kaplama aydınların' ağızlarından, 'çalakalemlerinden' çıkan veya özel talimatlarla çıkarttırılan laflar ve eylemler; millete 'doğru' ve 'insalcıl-barışçıl eylem' diye dayatılıyor. Bu 'sahte gerçekler' ve eylemler, bizzat Türkiye düşmanı devletlerin bağrımıza hançer misali soktuğu ihanet çetelerinin talimatıyla, temcit pilavı gibi tekrarlanarak vatandaşlarımızın kafasına sokulmaya çalışılıyor. Bu aslında, doğrudan doğruya 'beşinci kol' faaliyetidir.
Son zamanlarda aralarına birkaç gerçek aydın serpiştirilmiş veya 'aydın'lıkları kendilerinden menkul bir kısım heyetler er kurtarma, araştırmacı kurtarma ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile eli kanlı terör çetesi reisi arasında aracılık gibi, boylarından büyük işlere de soyunmaya başladılar.
Dostlarım, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı ve 'Dava Adamı' Prof. Dr. Turan Yazgan Hocamız, 'Türk Dünyası Tarih ve Kültür Dergisi*'nin, Ağustos 2005 (224'üncü) sayısına yazdığı 'başyazı'da, işte bu 'aydıncık tezgahına' dikkat çekiyor. Ben de bu başyazıyı, baş üzre köşemize misafir ederek, Aziz Türk Milleti'ne sunmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum...
Beyinlere kazınan yanlışlar!..
'SEVGİLİ okuyucular, bugünkü dünyada, hakim milli ve milletlerarası güçler, insanların beyinlerinin hayvanlara nazaran daha kolay yıkanabilmesinden faydalanarak, ellerindeki çok güçlü ve yaygın vasıtalarla, kendi hedeflerini gerçekleştirmeyi kolaylaştıracak 'gerçekleri' beyinlere yerleştiriyorlar. Bu yerleşen gerçekler şüphesiz asıl gerçek değildir. Kabul edilmiş, sun'i gerçeklerdir. Düşünmeyen nesillerin, daha doğruyu aramaya yönelmeyen tutumları dolayısıyla bu sun'i gerçekler hayata tam olarak hakim olmakta ve cemiyeti, dolayısıyla devleti istedikleri gibi yönlendirebilmektedirler. Bu anlamda acaba Türkiye'nin Güneydoğu Bölgesi ayrı bir milletin toprağı mıdır? Orada hakim unsur Türk değil midir? Türkiye burayı kasten geri mi bırakmıştır?.. İnsanlarımızın kafasına orasının Kürdistan olduğu, orada Türkler'in azınlıkta olduğu ve Türkiye'nin geri bıraktığı, bir gerçek gibi kazınıyor. Oysa bunların hepsi yanlıştır. Güneydoğu Anadolu Türkler'in ilk yerleşme alanıdır. Orada Türkler çoğunluktadır. Orada Kürtçe konuştuğu halde öz be öz Türk olan birçok aşiret vardır. Oraya Türkiye fert başına kamu yatırımı olarak her bölgeden daha fazla yatırım yapmıştır. Ancak bu doğruları, bu gerçekleri kabul ettirmek gerekiyor. Tersinin kabul ettirildiği gibi!..
Sun'i sanal gerçekle, doğrunun ve 'gerçek gerçeğin' kendi aralarındaki çatışmasında galibiyetin 2 şartı, en azından eşit vasıtalara sahip olmak; propaganda ve beşinci kol faaliyetlerine karşı, her şeyi milli menfaat açısından gerçekleştirecek ve daima daha doğruyu arayan, düşünmeye, aramaya, bulmaya, çözmeye alışmış bir aydınlar topluluklarına sahip olmaktır. Türkiye'de vasıtaların eşit olmadığı hususu, sanal değil itirazı mümkün olmayan bir gerçektir. Aydın olarak takd”m edilen bazı grupların, tamamına yakının da 'sanal gerçeği' benimsemiş olduğu şüphesizdir... Bugün içinde bulunduğumuz şartlar, bu aydınlarımızın sorumluluğu altındadır. Bizi yönetenler de bu gruplara dahil olarak sorumludurlar. Ancak bu sorumlulukta kötü niyet aramak tartışılabilir.
Vatan-Millet-Sakarya...
MİLLİYETÇİ bakış açısının bu savaşta oynayabileceği rol o kadar büyüktür ki, bunun da çaresine bakmışlardır... 'Vatan-Millet-Sakarya' veya 'Hamaset' gibi sloganların hemen her fırsatta yafta olarak yapıştırılıvermesi elde ettikleri başarının sonucudur. Devlet arazilerinin işgali, vakıf arazilerinin yağmalanması, suçluların devamlı affedilerek suçun ortadan kaldırılması, borçların gırtlağı sıkar hale gelmesi, her çeşit vergilerin kaçırılması, kaçak çalışma ve çalıştırma, suçlular için insan haklarının namuslu vatandaşları düşünmeyi unutturacak kadar öne çıkarılması... Acaba hep kasıtlı politikalar yüzünden mi milletimizi sarmıştır?
Milliyetçi bakış açısı, vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren bir çaredir. İnsan vücudunda olduğu gibi milli bünyenin bağışıklığının sağlanmasında uygun ve dengeli gıdalar lazımdır. Batı ülkeleri (Amerika dahil) halkın kanına bu açıyı yerleştirmişlerdir. Bu ülkelerde milliyetçilikten bahsetmeye bile gerek yoktur. Onlar görünmeyen bu gıdalarını devamlı olarak alırlar ve zaten artık genlerinde yer etmiştir. Sonuç olarak, bağışıklık sistemimizi güçlendirecek eğitim sistemine ihtiyaç vardır. Daima daha doğruyu arayacak, soran, çözen, düşünen nesiller yetiştirmeye ihtiyaç vardır. İnsanları sürü kabul eden kanunlarda mutlak değişiklik yapmaya ihtiyaç vardır (Partiler, sendikalar... kanunu gibi.) Mücadele vasıtalarına milliyetçi açı istikametinde yatırım yapan insanların teşvik edilmesi ve desteklenmesine ihtiyaç vardır. Milliyetçilik şartlanmayla değil, düşünmeyle yaşar ve başarılı olur.
Tanrı Türk'ü Korusun.
Prof. Dr. Turan Yazgan'


-------------------------------------------------------------------
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
mavi_kurt
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Aug 08, 2005
İletiler: 20
Şehir: türkiye

İletiTarih: Per Ağu 11, 2005 9:33 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kursad88 demiş ki:
mavi kurt adlı üye,
Merak etme Ülkücülüğün de Milliyetçiliğin de ne olduğunu biliyorum.Ben bunları okuyarak büyüdüm.Ama bilmek yetmiyor.

milliyetçiligin ve ülkücülügün ne oldugunu bılıyorsun ve bunun için başkalarının ülkücülüklerini sorgulama hakkını kendınde buluyorsun öylemi daha öncekı yazılarında siz ne biçim bir ülkücüsün ibaresini yazdıgın için bende sana aynı şekılde karşılık versım yoksa benım kımsenın ülkücülügünü yargılamaya ne hakkım var nede yetkım sen bu hakkı nerden buluyorsun cevap ver??
kursad88 demiş ki:
Ben sana mantıklı sorular soruyorum sen bana alakasız cevaplar yazıyorsun.

o sölemiş oldugun mantıklı soruları ben göremedım siz ne biçim ülkücüsünüz sorusundan başka bana o soruları gösterırsen sevınırım sanırım gözumden kaçmış
kursad88 demiş ki:
O yazıyı oraya eklemen senin Ülkücü olduğunu ispatlamaz.Biz bütün Kürtler kardeşimizdir demedik.Yazılarımı düzgün oku.O bölücü itlere nefretim seninkinden daha çoktur emin ol.Ama suçsuz insanların düşman ilan edilmesi Türk'ün adalet anlayışına terstir!.

ben o yazıyı oraya eklerken ülkücülügümü ispatlamak gibi bir derdim yoktu öncelıkle ben kendımın ne oldugumu bılıyorum çevremdekılerde bılıyor senın bılmene ıhtıyacım yok
bende sana hepsi kardeşimizdir dıyorsun demedım bence sen ıyı oku yine ıyı okumadıgın bir bölum ben kürtler düşmanımızdır dıye bir yazı yazmadım kürtler benim kardeşim olamaz dedim
kursad88 demiş ki:
Bizim davamız Türk-İslam Davası.Allah'a şükür Müslümanız.O zaman ''BÜTÜN MÜSLÜMANLAR BİZİM KARDEŞİMİZDİR!''.Ama ben bu devletin askerine kurşun sıkan,vatanına ihanet edenleri zaten Müslüman olarak görmüyorum.PKK zaten komunist bi örgüt.Onlar zaten benim kardeşim değil.Ama vatanına ve dinine bağlı Kürtler benim kardeşimdir.Sen onları kardeş olarak görmüyorsan önce bi Veda Hutbesini okumanı sonra da inancını gözden geçirmeni öneririm.!.

bak ibareleri birbirine kariştırarak kelime oyunları yaparak bir yere varamazsın birileri cıkıp butun müslümanlar din kardeşimizdir dedide biz hayır yok öyle bir seymi dedik bak ıyı okuyabılmen ıcın buyuk yazıyorum DİN KARDEŞİMİZ ama bu konu başlıgı altında bahsedılen kardeşlıkle din kardeşlıgı aynı seyler degıl ne söylemek istedıgımı cok iyi annıyorun çarpıtmalra gerek yok
kursad88 demiş ki:
Başbuğ'un sözünü de tekrar yazıyorum:
''Onlar ne kadar Kürtse ben de o kadar Kürtüm.Ben ne kadar Türksem onlar da o kadar Türk!'' .!.

rahmetli başbuğumun bu sözü söledigine dair ispat isterim ayrıca metnın hepsını isterım komınısler dini sömurmek için ayetleri keser keser kullanır bu konudada böyle bır durum olmaması açısından hem metnın hepsını hemde bunu söledıgıne dair kanıtları istıyorum

kursad88 demiş ki:
Başbuğ'un fikri ortadadır.Kabul etmiyorsan bu siteye yazı yazma git Faşist,Irkçı,Kafatasçı sitelere yaz.Kabul ediyorsan faşist ağzıyla yazı yazma konuyu da fazla uzatma...

benim ne yapacagımı sen söyleyemezsın bana istedıgım kadar uzatırım istersemde uzatarak kopartırım yukardakı yazılarımda dokuz ışık maddelerinden milliyetçiligi yazdım bunu yazmamdakı gayem ülkücülügümü ispatlamak degıl yazıda TÜRK ibaresinin önde tutuldugunu göstermektır bak tekrarlıyorum türkiye ibaresi degil türk ibaresidir
sana o yazıyı tekrar oku yada okudugunu anla anlamıyorsan bu siteden git gibi basit kelımeler kullanmayacagım cunkı bu hattım degıl
ben hattımı bilirim
selametle
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
kursad88
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Apr 28, 2005
İletiler: 154
Şehir: Turan

İletiTarih: Cum Ağu 12, 2005 2:25 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

1-Ben bir Ülkücü olarak Ülkücü olduğunu iddia edip Başbuğ'un fikrine yada İslam anlayışına ters yazı yazan herkese hesap sorma hakkını kendimde görüyorum.Eğer bende aynısını yaparsam sen de bana hesap sorarsın.Benim o soruyu sormamın nedeni senin oradaki ırkçı yaklaşımındı.''Kürtler kardeşim olamaz'' demek o zümrenin her ferdiini dışlamak demektir.Bu da ırkçılıktır.yani davamıza ters düşer.Bu yüzden bu hakkı kendimde buldum!
2-Ben sana bütün Kürtleri dışlamanın yanlışlığını gösterdim ve senden olumlu yada olumsuz cevap bekledim.Sen hala ilk soruya takılı kalmışsın
3-O zaman o yazıyı niye ekledin.Bizim bunları bilmediğimizi merak etme ben o yazıyı birinci kaynaktan defalarca okudum.Acaba sen ''Doktrin''i yada ''Yeni Ufuklara Doğru''yu hiç okudun mu?Yoksa bazıları gibi kopyala-yapıştırcı mısın?
4-Ben hiçbirşeyi çarpıtmıyorum.Sadece önemli yerleri kalın yazarak dikkatini çekmek istedim.Yazımda hiçbir yanlışlık görmüyorum.''Müslüman Müslüman'ın kardeşidir''.Veda Hutbesinde ''Müslüman Müslümanın din kardeşidir'' demiyor ''kardeşidir'' diyor.Eğer ensar-muhacir ilişkisini incelersen onun nasıl bir kardeşlik olduğunu anlarsın.Belki onlar gibi olamayız ama hedeflenen odur!
5-Bi kere bu sözü ispatlamak benim görevim değil bunu bilmek senin görevin.Ama için rahat olsun araştıracağım.Tam kaynak göstereceğim.Ben bu sözü birçok kez okudum ve bir çok güvenilir kişiden duydum.Bana komunist benzetmesi de yapamazsın.Ben sana ''Ülkücü değilsin'' demedim.Sen de bana komunist benzetmesi yapamazsın.Bu yazını neresini kesiyim de yazıyım ben.Tam olarak söz bu.Anlayış belli.Anladığım kadarıyla bu konuda çok okumamışsın.Duygusal hareket ediyorsun.Merak etme seninle aynı hisleri hatta daha fazlasını ben de taşıyorum.O itler duyduğum kinin sınırı yok.Ama bu arada masum Kürtlerin hıyanet suçlamasıyla yaftalanmasını istemiyorum!Bizim adalet anlayışımız bu olmalı.
Ayrıca ''Orta Asyalı Bir Türk Boyu:Kürtler'' kitabı da bi çok şeyi açıklıyor.Kaynağa güvenmen için yazayım kitap ''Ocak Yayınları''ndan
6-Eğer yaptığın şeyler benim davamı ilgilendiriyorsa ne yapacağını söylerim.Ben senin o yazıdan sonra efendice susup kabulleneceğini sanmıştım ama sen kopartmak istiyorsun anlaşılan.Benim amacım biriyle tartışmak değil.Orada gördüğüm yanlışlığı düzeltmek istedim.Sen işi kişisel çatışmaya dönüştürmeye götürüyorsun.Benim senin şahsınla bi derdim yok ama yazdığın şeyler yanlış.Bu davaya hizmet vermiş Kürtleri de tekrar hatırlatıyorum.Onlarda mı kardeşin değil?Bence bu tür şeyler yazarken genelleme yapma birçok masumun günahını alırsın!Bunun vebali de ağırdır.Tıpkı ''Kürtler kardeşim olamaz'' ya da ''Araplar kardeşim olamaz'' gibi.Çünkü eğer Müslümansan bütün Müslümanlar kardeşindir.Din kardeşi demek kardeş demektir.

Son olarak:
Mantıklı sorular sormadığın yada makul cevaplar vermediğin sürece ben de sana cevap yazmayacağım.Bu sitede kişisel tartışmalara girmek istemiyorum.Başbuğ'un fikrini yazdım kendi düşüncemi de yazdım.Kimseye zorla kabul ettirecek kimseyi tam Ülkücü yapacak halim yok.
PKK itlerinden en az mavi_kurt kadar ben de nefret ediyorum.Hatta genel olarak Kürtlere karşı da bi antipatim var ama bütün Kürtleri düşman ilan edecek kadar yada hiçbir kürt kardeşim olamaz diyecek derecede ileri değil.Çünkü ben Faşizme karşı savaşmaya yemin ettim ve son nefesime kadar savaşacağım.Vatanına,dinine bağlı her Kürt kardeşimdir.Diğerleri ise en büyük düşmanım.Ötesi yok!
Yani benim içinde Türk ibaresi her zaman Türkiye'den önce gelir.Hiçbir zaman bir Kürt'ü Türk' e eş tutmam.Öncelik hep Türk'ündür.Sonra diğer Müslümanlar gelir.Bu sıralamada da Kürtler en sondadır.Yani başta Müslüman-Türk sonra diğer Müslümanlar sonra diğer Türkler ondan sonra da Müslüman-Kürtler gelir...


En son kursad88 tarafından Cum Ağu 12, 2005 3:49 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder MSNM
kursad88
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Apr 28, 2005
İletiler: 154
Şehir: Turan

İletiTarih: Cum Ağu 12, 2005 3:09 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

''Değerli dava arkadaşlarım. Türkiye'nin bugün her dönemden daha çok birliğe ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Ayrılık tohumları ekenlere karşı, hassas olalım. Birlik, beraberlik, sabır, hoşgörü, sevgi ve kardeşlikten yana olalım. Kutsal davamızı ileri götürmek için canla başla çalışalım. Allah yardımcımız olsun."

Başbuğ Alparslan Türkeş

kaynak: http://www.ulkuocaklari.org.tr

Kardeş bu sözler Başbuğ'un bu konuda söylediği sözler.Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır.Allah rızası için artık beni kürtleri savunur durumda bırakma.Ben niye savunayım onları yav?
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder MSNM
kutlughan
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Aug 12, 2005
İletiler: 14

İletiTarih: Cum Ağu 12, 2005 12:39 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Alıntı:

-Ben bir Ülkücü olarak Ülkücü olduğunu iddia edip Başbuğ'un fikrine yada İslam anlayışına ters yazı yazan herkese hesap sorma hakkını kendimde görüyorum

bence alparslan türkeş in hareketleri de tartışılır. Gözünüz kapalı hiç bişeyi savunmayın . Burası tartışma ortamıysa herşeyi tartışırız. ben de millyietçiyim ama bu millyietçiliği sadece alparslan türkeş den öğrenmem veya develt bahçeli mhp genel başkanı olduğu için benim başbuğum fln değildir. Ama sapına kadar millyietçi ve turancıyım. Kİmseye körü körüne bağlanmam. Körü körüne bağlanırsam olay orda tıkanır daha ileri gidemez.Bu da sakıncalı bir olgudur.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
kutlughan
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Aug 12, 2005
İletiler: 14

İletiTarih: Cum Ağu 12, 2005 12:41 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ayrıca ben de kürtler için öle düşüünyorum.KArdeşimizdir. Ama bir çok kürdü de öle düşündürmek gerekir bunu nasıl bi sistem le yapmalıyız. Bence bu da farklı bi konudur. Böyle bir konu açsak çok faydalı olaacak bence .
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
bozkurt_1977
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Jul 28, 2005
İletiler: 401
Şehir: turkiye

İletiTarih: Cum Ağu 12, 2005 12:59 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bre cahil, senin ülkücü olmana gerek yok, herseyide tartis ama bu dediklerini defol baska yerde yap.

bugün Türküm müslümanim diye gezebiliyorsan vatanimizda, komunizm hakim degilse, bunlar kimin sayesindedir?

babana veya yasina göre dedene sor bakayim, kutlughan.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
kutlughan
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Aug 12, 2005
İletiler: 14

İletiTarih: Cum Ağu 12, 2005 1:22 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Alıntı:

bre cahil, senin ülkücü olmana gerek yok, herseyide tartis ama bu dediklerini defol baska yerde yap.

bugün Türküm müslümanim diye gezebiliyorsan vatanimizda, komunizm hakim degilse, bunlar kimin sayesindedir?

babana veya yasina göre dedene sor bakayim, kutlughan.


siz sadece koyun gibi bir teşkilat çabasındasınız anlaşılan, bu ülkenin çalışan zekalara ihtiyacı var gözüm kapalı kimseye biat etmem. Herkesin tartılşılacak yanları vardır. Bunu sen de unutma. . . Karşında senin bir koyun yok beyin war. Sana ters düşeni hemen tersliyorsun işte. Sana soruyorum. Devlet bahçeli nin hangi hareketi tutarlı . Apo yu asacam dedi. Astı mı ? İStifa edecem dedi. Etti mi ? Alparslan Türkeş i halen her türlü yerden araştırıyorum. Sadece sizin kaynaklarınızdan değil . HEr çeşit yayını okurum . HEr çeşit insanı da eleştiriririm. HEr insanın yanlışları mutlaka vardır çünkü .insan yanlışları olduğu zaman da eleştirilebilir elbette. Sen bunu anlayamıyorsan örümcek kafalı bir şahsiyetinden var demektir. BUraya madem bi dorum açmışsın karşı görüşlere de tahammül edeceksin. BEnimki ise karşı bir görüş bile değil. HErkes aynı şeyi söylüyorsa bunu demokratikliği nerde. Saçmalamayın . KEndi egonuzu tatmin etmek için bu forumu kurduysanız onu bilmem ve girdiğim gibi heemn ayrılır8ım bu gruptannnnn. . .
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
Yeni Başlık Gönder   Bu başlık kilitlenmiştir; cevap yazamaz, iletileri değiştiremezsiniz 15. sayfa (Toplam 29 sayfa)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 27, 28, 29  Sonraki »  


 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB

alt1
1998-2007 Bozkurt NET
alt1
1998-2010 BOZKURT NET
--------------------------------------
Web sitemiz PHP-Nuke (© 2003) kodlarına sahiptir. PHP-Nuke GNU/GPL lisansı altında dağıtılan ücretsiz yazılımdır.
alt1