Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar
 

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - İSLAM GÜNEŞİ
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       


Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası
 

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Sonraki »  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 10. sayfa (Toplam 13 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
turkiyem20
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Sep 06, 2004
İletiler: 301
Şehir: DENİZLİ

İletiTarih: Pts Ağu 08, 2005 7:18 am    ileti konusu: Sevgili Peygamberimiz; MUHAMMED ALEYHİSSELAM’ın son sözleri Alıntıyla Cevap Gönder

Sevgili Peygamberimiz; MUHAMMED ALEYHİSSELAM’ın son sözleri

Alemlerin efendisi, hastalığı ağırlaşıp, şiddetli ağrılarının olduğu gün, Eshabını mescidde toplayıp,“Ey Eshabım! Bilmiş olunuz ki, aranızdan ayrılmam yaklaştı. Kimin bende hakkı varsa, benden istesin. Benim yanımda sevgili olan, benden hakkını istesin veya helal etsin ki, Rabbime ve rahmetine bunları ödemiş olarak kavuşayım” buyurdu.

Sonra evine çekildi. Alemlerin efendisi, artık son anlarını yaşıyordu, mübarek dudaklarından,

“Aman! Aman! Ellerinizdeki kölelerinize iyi davranınız! Onların üzerlerine elbise giydiriniz, karınlarını doyurunuz. Onlara yumuşak konuşunuz. Namaza, namaza devam ediniz. Kadınlarınız ve köleleriniz hakkında Allahü teâlâdan korkunuz!.. Ey Allah’ım! Beni yarlıga! Bana rahmetini ihsan eyle!.. Beni Refik-i ala zümresine kavuştur!..” cümleleri döküldü.

Cebrail aleyhisselam gelince de ona; “Allahü teâlâ kat üç muradım vardır: Biri; ümmetimin günahkarlarına beni şefaatçı etmesi, ikincisi; dünyada yaptıkları günahlardan dolayı onlara azab etmemesi, üçüncüsü; Perşembe ve Pazartesi günleri ümmetimin amellerinin bana arzedilmesidir.” buyurdu.

Cebrail aleyhisselam, Allahü teâlâdan, bu üç arzusunun da kabul edildiği haberini verdi. Bunun üzerine sevgili Peygamberimiz rahatladı. Son nefesinde bile “Namaza! Namaza! Ellerinizdeki kölelerinize...” diye tavsiyede bulunmaktan geri durmamakta idi. eygamberimizin en son sözü “Kadınlarınız ve ellerinizdeki köleleriniz hakkında Allah’dan korkunuz!” buyruğu oldu.

Rebiül’evvel ayının on ikinci Pazartesi günü kuşluk vakti, Hz. Aişe, şifa bulması için dua edince, Peygamberimiz “Hayır! Ben, Allah’dan, Refik-ı ala zümresine katılmayı Cebrail, Mikail ve İsrafil ile birlikte olmayı dilerim!Ey Allahım! Beni, Refik-ı ala zümresine kavuştur! Ey Allahım! Bana, rahmetini ihsan et! Beni, Refik-ı ala zümresine kavuştur!” diyerek duaya devam ediyordu. Sonra, gözü evinin tavanına doğru dikildi ve “Allahım! Beni, Refik-ı ala zümresine kat!” diye dua etti. Sonra da gözlerini kapadı...



Veda hutbesi

Peygamber efendimiz, miladi 632 hicri 10 yılında, Zilkade ayında hac için hazırlık yapmalarını emir buyurdu. Kırkbini aşkın, Eshabıyla o sene hacca gitti.

Arefe günü, Arafatta, devesi Kusva üzerinde, hutbe irad etti. Bu hutbeye Veda Hutbesi denildi. Çünkü bu seneden sonra, bir daha hac etmek nasip olmadı. İşte bu hutbesinde, Resûlullah efendimiz, şöyle buyurdu:

Ey insanlar! Sözümü iyi dinleyiniz! Bilmiyorum, belki bu seneden sonra sizinle burada ebedi olarak bir daha birleşemiyeceğim.

Ey insanlar! Bu günleriniz nasıl mukaddes bir gün ise, bu aylarınız nasıl mukaddes bir ay ise, bu şehriniz (Mekke) nasıl mübarek bir şehir ise, canlarınız, mallarınız, namuslarınız da öyle mukaddestir. Her türlü tecavüzden korunmuştur.

Eshabım! Yarın Rabbinize kavuşacaksınız ve bu günkü her hal ve hareketinizden muhakkak sorulacaksınız. Sakın benden sonra eski sapıklıklara dönüp de birbirinizin boynunu vurmayınız! Bu vasiyetimi burada bulunanlar, bulanmayanlara bildirsin! Olabilir ki bildirilen kimse, burada bulunup işitenden daha iyi anlayarak muhafaza etmiş olur.

Eshabım! Kimin yanında bir emanet varsa onu sahibine versin! Faizin her çeşidi kaldırılmıştır, o ayağımın altındadır. Lakin borcunuzun aslını vermeniz gerekir. Ne zulmediniz, ne de zulme uğrayınız. Allahü teâlânın emriyle, faizcilik artık yasaktır. Cahiliyetten kalma bu çirkin adetin her türlüsü, ayağımın altındadır. İlk kaldırdığım faiz de Abdülmuttalib’in oğlu (amcam) Abbas’ın faizidir.

Eshabım! Cahiliyet devrinde güdülen kan davaları da tamamen kaldırılmıştır. Kaldırdığım ilk kan davası Abdülmuttalib’in torunu (amcamoğlu) Rebia’nın kan davasıdır.

Ey insanlar! Harbedebilmek için haram ayların yerlerini değiştirmek, şüphesiz ki, küfürde çok ileri gitmektir. Bu, kâfirlerin kendisiyle dalalete düşürüldükleri bir şeydir. Bir sene, helal olarak kabul ettikleri (bir ayı), öbür sene haram olarak ilan ederler. Cenab-ı Hakk’ın helal ve haram kıldıklarının sayısına uydurmak için bunu yaparlar. Onlar, Allahü teâlânın haram kıldığını helal, helal kıldığını da haram ederler.Hiç şüphe yok ki, zaman, Allahü teâlânın yarattığı gündeki şekil ve nizamına dönmüştür

Ey insanlar! Bugün şeytan, sizin şu topraklarınızda yeniden tesir ve hakimiyetini kurma gücünü ebedi surette kaybetmiştir. Fakat siz; bu kaldırdığım şeyler dışında, küçük gördüğünüz işlerde ona uyarsanız, bu onu memnun edecektir. Dininizi korumak için bunlardan da sakınınız!

Ey insanlar! Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allahü teâlâdan korkmanızı tavsiye ederim. Siz, kadınları, Allahü teâlânın emaneti olarak aldınız; onların namuslarını ve iffetlerini Allahü teâlâ adına söz vererek helal edindiniz. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız; onların da sizin üzerinizde hakları vardır. Sizin kadınlar üzerindeki hakkınız; onların, aile mahremiyetinizi, sizin hoşlanmadığınız hiçbir kimseye çiğnetmemeleridir. Eğer razı olmadığınız herhangi bir kimseyi aile yuvanıza alırlarsa, onları hafifçe dövüp sakındırabilirsiniz. Kadınların da sizin üzerinizdeki hakları, meşru bir şekilde, her türlü yiyim ve giyimlerini te’min etmenizdir.

Ey müminler! Size bir emanet bırakıyorum ki, ona sıkı sarıldıkça, yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanet, Allahü teâlânın kitabı Kur’an-ı kerimdir. (Başka rivayetlerde; “Sünnetim” ve “Ehl-i beytim” diye de bildirilmiştir.)

Ey mü’minler! Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi muhafaza ediniz! Müslüman, Müslümanın kardeşidir ve böylece bütün Müslümanlar kardeştir. Din kardeşinize ait olan herhangi bir hakka tecavüz, başkasına helal değildir. Meğer ki gönül hoşluğu ile kendisi vermiş olsun.

Eshabım! Nefsinize (kendinize) de zulmetmeyiniz. Kendinizin de üzerinizde hakkı vardır.

Ey insanlar! Allahü teâlâ her hak sahibine hakkını (Kur’an-ı kerimde) vermiştir. Varise, vasiyete lüzum yoktur. Çocuk kimin döşeğinde doğmuşsa, ona aittir. Zina eden için mahrumiyet vardır. Babasından başkasına ait soy iddia eden soysuz, yahud efendisinden başkasına intisaba kalkan nankör, Allahü teâlânın gazabına, meleklerin ve bütün Müslümanların lanetine uğrasın! Cenab-ı Hak, bu gibi insanların ne tövbelerini, ne de adalet ile şehadetlerini kabul eder.

Ey insanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da birdir; hepiniz Âdem’in çocuklarısınız. Âdem ise topraktandır. Allah katında en kıymetliniz, takvası çok olanınızdır. Arabın Arab olmayana bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir. Ey insanlar! Yarın beni sizden soracaklar, ne diyeceksiniz?!...” Eshab-ı kiram; “Allahü teâlânın dinini tebliğ ettin. Vazifeni yerine getirdin. Bize vasiyet ve nasihatte bulundun, diye şehadet ederiz” dediler.

Bunun üzerine Resul-i ekrem sallallahü aleyhi ve sellem efendimiz, mübarek şehadet parmağını kaldırarak cemaat üzerine çevirip indirdiler ve; “Şahid ol ya Rab! Şahid ol ya Rab! Şahid ol ya Rab!” buyurdular.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
turkiyem20
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Sep 06, 2004
İletiler: 301
Şehir: DENİZLİ

İletiTarih: Pts Ağu 08, 2005 10:50 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

HİÇ ÖLÜMÜ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ ? *


" ONLAR GERİDE NİCE ŞEYLER BIRAKTILAR; BAHÇELER , ÇEŞMELER , EKİNLER , GÜZEL MAKAMLAR VE ZEVKÜ SEFA SÜRECEKLERİ NİCE NİMETLER..."(DUHAN :25-28)



ÖLÜM BİR DİRİLİŞTİR :



YAZIN GÜNEŞİNDEN KAÇANLAR , CEHENNEMİM ATEŞİNDEN NEDEN KAÇMAZLAR...?KOOPERATİF EVİNİN TAKSİDİNİ YILLARCA ÖDEYENLER , İÇİNDE SONSUZA DEK YAŞANACAK CENNET KÖŞKLERENİN TAKSİTLERİNİ NEDEN ÖDEMEYİ DÜŞÜNMEZLER...?HEDİYE VERENE HEMEN TEŞEKKÜR EDİP , KARŞILIĞINDA HEDİYE VERMEMEYİ AYIP SAYARIZDA HER ŞEYİMİZİ VERENE KARŞI NEDEN BÖYLE NANKÖRLÜK ETMEKTEYİZ....AHİRET VARDIR ; NİÇİN VARSIN SORUSUNUN CEVABI “ YOK OLMAK İÇİN “ DEĞİLDİR!


Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
turkiyem20
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Sep 06, 2004
İletiler: 301
Şehir: DENİZLİ

İletiTarih: Pts Ağu 08, 2005 10:53 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder



ÖLECEĞİMİZİ SÖYLÜYORUZ AMA ÖLMEYECEKMİŞ GİBİ YAŞIYORUZ.ÖLÜMDEN KORKMADIĞIMIZI GÖSTERMEK VEYA ÖLÜMDEN KORKMAK İÇİN ÖLÜMÜ HİÇ DÜŞÜNMEDEN YAŞIYORUZ.

GÜNÜMÜZ İNSANI ÖZGÜR OLMAK İÇİN ALLAH’TAN ÖLÜMDEN,VE KADERİNDEN KAÇARAK YAŞAMAYA ÇALIŞIYOR.ÇÜNKÜ BUNLAR İNSANIN ELİNE AYAĞINI GÖZÜNÜ,KULAĞINI BAĞLIYOR.ZEVKLERİNİN TADINI KAÇIRIYORDU.

FAKAT GEL GÖR Kİ ÖZGÜR OLMAK İÇİN ALLAH’TAN ÖLÜMDEN KADERİNDEN KAÇAN İNSAN BAŞTA KENDİSİ OLMAK ÜZERE HER ŞEYİN(MAL,MAKAM,KADIN,NEFİS)KÖLESİ OLUYOR.

‘’CANIM NE İSTERSE ONU YAPARIM NEYİ İSTEMEZSE ONU YAPMAM.’’DEMEK ÇAĞIMIZ İNSANI EN BARİS KARAKTERLİ OLDUĞU BU KENDİNE TAPINAN İNSANIN SESİDİR.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
turkiyem20
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Sep 06, 2004
İletiler: 301
Şehir: DENİZLİ

İletiTarih: Pts Ağu 08, 2005 11:01 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder



İMAM GAZALİ DİYOR Kİ ’’MEZARDAKİLERİN PİŞMAN OLDUKLARI ŞEYLER YÜZÜNDEN DÜNYA’DAKİLER BİRBİRLERİNE KIRIP GEÇİRİYOR.’’



PİŞMANLIK:HİÇ PİŞMAN OLDUNUZ MU?KEŞKE ŞUNU ŞÖYLE YAPMASAYDIM. YAPTIKLARIMA PİŞMANIM.İŞTE SADECE PİŞMANLIK DUYGUSU İNSANLARIN KENDİ KENDİLERİNE YETERLİ OLMADIKLARININ TARTIŞMASIZ TEK DELİLİDİR.NASIL MI?HİÇ KİMSENİN ETKİSİNDE OLMADAN BİR KARAR VERİYORUZ.UYGULUYORUZ AMA BİR MÜDDET SONRA KEŞKE YAPMASAYDIM...DİYORUZ.PİŞMAN OLUYORUZ.SONUNDA PİŞMAN OLACAĞINIZ BİR İŞİ NEDEN YAPIYORUZ?İLERİSİNİ NEDEN GÖREMİYORUZ?HANİ AKLIMIZ VARDI?MANTIĞIMIZ VARDI?BU DEMEK OLUYOR Kİ KENDİ KENDİMİZE YETERLİ DEĞİLİZ.AKLIMIZ SINIRLI VE OLAYLARIN NEREYE VARACAĞINI KESTİREMEYİZ. BU NEDENLE DİYORUZ Kİ İNSAN KENDİ KENDİNE YETEBİLECEK BİR VARLIK DEĞİLDİR. KENDİSİNİN ÜSTÜNDE YÜCE BİR VARLIĞA İHTİYAÇ VAR.O REHBERE (ALLAH’A, KUR'AN'A ) BAĞLANMAK ŞART.

BAĞLAN VE HÜR OL. NASIL? BAĞLILIKLA ÖZGÜRLÜK OLUR MU?HEM DE NASIL OLUR!

ÖZGÜR OLMAK İÇİN ALLAH’TAN ÖLÜMDEN KADERİNDEN KAÇAN İNSAN BAŞTA KENDİSİ OLMAK ÜZERE HER ŞEYİN KÖLESİ OLUR.

ALLAH’TAN UZAK YAŞAYAN İNSANLAR KÖLEDİRLER. MÜDÜRÜNÜ , PATRONUNU RAZI ETMEK , BİR ÜST MAKAMIN ONAYINI KAZANMAK İÇİN UĞRAŞIRLAR. TABİ Kİ O ÜST MAKAMINDA BİR ÜST MAKAMI VARDIR... KENDİSİ GİBİ BİR İNSANIN (YORULAN,ACIKAN,ÖFKELENEN,ACIYAN...) BİR İNSANA (SEVGİLİ,AMİR,SAVCI,POLİS,BAKAN...) YARANMAK İÇİN İNSANA KÖLELİKLE GEÇER HAYATLARI. ALLAH’A TAM OLARAK BAĞLANIN BAKIN ALLAH’IN DIŞINDAKİ HER ŞEYDEN İPLERİNİZİ KOPARIP NASIL HÜR OLUYORSUNUZ.

BİZ ÖZGÜRLÜĞÜ ÇAĞIMIZ İNSANININ TAM TERSİNE ALLAH’A KOŞMAKTA VE ALLAH’A YAKIN OLMAKLA ARIYORUZ. ALLAH’A YAKIN YAŞAYAN İNSANLAR HÜR İNSANLARDIR. ÇÜNKÜ ONLAR ALLAH’IN DIŞINDAKİ HER ŞEYİN GEÇİCİ OLDUĞUNA İMAN ETMİŞLERDİR. KAFALARINI GEÇİCİ ŞEYLERE DEĞİL KALICI OLAN ALLAH’A TAKMIŞLARDIR. ALLAH’IN DIŞINDAKİ ŞEYLERE OLAN İLGİ VE ALLAH’A OLAN ARASINDA TERS ORANTI VARDIR. ALIŞVERİŞ YAPARKEN ALDIĞINIZ MALIN PİYASANIN ÜSTÜNDE PARA VEREREK ALDIĞINIZDAN NASIL ALDANMIŞ OLUYORSAK DÜNYA HAYATINDA ALLAH’IN KOYDUĞU DEĞERDEN FAZLA DEĞER VEREREK YAŞARSAK AYNI ŞEKİLDE ALDANMIŞ OLUYORUZ.HAYAT SADECE OYUN VE OYALANMADIR. AHİRET YURDU SAKINANLAR İÇİN DAHA İYİDiR.DÜŞÜNMÜYOR MUSUNUZ?’’(EN’AM:32)

Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
turkiyem20
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Sep 06, 2004
İletiler: 301
Şehir: DENİZLİ

İletiTarih: Pts Ağu 08, 2005 3:24 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder



NAMAZ KILALIM

Gelin namaz kılalım, kalbden pası silelim,

Allaha yaklaşılmaz, namazı kılmadıkça!

Nerde namaz kılınır, günahlar hep dökülür,

İnsan, kâmil olamaz, namazı kılmadıkça!

Kur'ân-ı kerîmde Hak, namazı çok medh etti,

Dedi sevmem kişiyi, namazı kılmadıkça!

Bir hadîs-i şerîfte: Îmânın alâmeti,

İnsanda belli olmaz, namazın kılmadıkça!

Bir namazı kılmamak, ekber-i kebâirdir,

Tevbe ile afv olmaz, kazâsın kılmadıkça!

Namazı hafîf gören, îmândan çıkar hemân,

Müslümân olamaz o, namazın kılmadıkça!

Namaz kalbi temizler, kötülükten men eder,

Münevver olamazsın, namazın kılmadıkça!



Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
turkiyem20
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Sep 06, 2004
İletiler: 301
Şehir: DENİZLİ

İletiTarih: Pts Ağu 08, 2005 8:33 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder





SÖZÜN ÖZÜ

Bir savaş sonunda çok miktarda ganimet elde edilmiştir. Allah'ın elçisi (s.a.v.) ganimetleri işaret ederek şöyle buyurur: "Bu nimetlerden ötürü dünyaya bağlanmanızdan endişe ediyorum."
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
turkiyem20
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Sep 06, 2004
İletiler: 301
Şehir: DENİZLİ

İletiTarih: Çar Ağu 10, 2005 8:17 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder



HİÇ ÖLÜMÜ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ ? *


" ONLAR GERİDE NİCE ŞEYLER BIRAKTILAR; BAHÇELER , ÇEŞMELER , EKİNLER , GÜZEL MAKAMLAR VE ZEVKÜ SEFA SÜRECEKLERİ NİCE NİMETLER..."(DUHAN :25-28)
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
turkiyem20
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Sep 06, 2004
İletiler: 301
Şehir: DENİZLİ

İletiTarih: Çar Ağu 10, 2005 8:22 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder



...::: KALPLERİN MÜHÜRLENMESİ :::...


ALLAH (CC) KALPLERİ MÜHÜRLER Mİ ?

Tevbe : 87 :" ...Kalplerine mühür vuruldu. Bundan dolayı onlar anlayışsızdırlar "

En'am :46 :" eğer Allah kulaklarınızı ve gözlerinizi alır da kalplerinize mühür vurursa..."

A'raf :101 " İşte kâfirlerin kalplerini Allah böyle mühürler. "

Nahl :108 " İşte onlar Allah'ın, kalplerini, kulaklarını ve gözlerini mühürlediği kimselerdir. "

Bu ve benzeri ayetler hep aynı soruyu gündeme getirmektedir, allah 'u Teala insanların iradesine müdahale edip onları - Haşa - sapıklık içinde mi bırakmaktadır ...?

ASLA ! Kur'an'ın ayetlerini bir bütün içinde değerlendirdiğimiz zaman , aynı konudaki ayetleri yan yana getirdiğimiz zaman sorun kendiliğinden hallolmaktadır...

Aşağıdaki ayetleri okuyunca görülecektir ki " insanların kendi davranışlarının sonucunda " Allah'u Teala böyle yapmaktadır...

Nisa :155 " Sözlerini bozmalarından,Allah'ın ayetlerini inkar etmelerinden ,haksız yere peygamberleri öldürmelerinden ve " kalplerimiz mühürlü " demelerinden ötürü onları lanetledik, tam aksine inkarlarından ötürü Allah onların kalplerini mühürlemiştir."

Bakara: 88 " Kalplerimiz perdelidir" dediler. Hayır ; küfür ve isyanları sebebiyle Allah onlara lânet etmiştir. O yüzden çok az inanırlar. "

Bakara :93 " Onlar: İşittik ve isyan ettik, dediler. İnkârları sebebiyle kalplerine buzağı sevgisi dolduruldu "

Yunus :74 . " Onlar daha önce yalanladıkları şeye inanacak değillerdi. İşte haddi aşanların kalplerini biz böyle mühürleriz. "

Nahl : 104 " Allah'ın âyetlerine inanmayanlar yok mu, kuşkusuz Allah onları doğru yola iletmez "

Sâf :5 " Onlar yoldan sapınca, Allah da kalplerini saptırmıştı "

Mutaffifin . 14 " Onların işlemekte oldukları (kötülükler) kalplerini kirletmiştir "

..................

Kısacası Allah'u Teala insanların kendi davranışlarının sonucu olarak , kendi iradeleri ile yaptıklarının sonucu ,kendi isteklerinin sonucunda onların kalplerini mühürlemektedir...çünkü kendileri bunu istemektedir!

Yoksa Allah daima bizler için iyilik ister, hatta kötülüklerinden dolayı cezayı hak edip ceza verdiklerine bile Allah acır ve doğru yolu bulmalarını ister ama insanın da bizzat bunu istemesi şeytana uymaması gerekmektedir :

En'am : 42-43 " ... (İnkârlarından dönüp bize) yalvarsınlar diye onları darlık ve sıkıntı ile yakalayıp cezâlandırmıştık.Hiç olmazsa, onlara bu şekilde azabımız geldiği zaman boyun eğselerdi! Fakat kalpleri iyice katılaştı ve şeytan da onlara yaptıklarını câzip gösterdi. "

Münafikun : 4 " Onları gördüğün zaman kalıpları hoşuna gider, konuşurlarsa sözlerini dinlersin. Onlar sanki duvara dayanmış kütükler gibidir. Her gürültüyü kendi aleyhlerine sanırlar. Düşman onlardır. Onlardan sakın. Allah onların canlarını alsın. Nasıl bu hale geliyorlar? " : GAZETELERDEKİ BAŞÖRTÜSÜ , SAKALLI MÜSLÜMANLARLA ...HABERLERİNİ HATIRLAYALIM...!





...::: www.islamustundur.com :::...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
turkiyem20
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Sep 06, 2004
İletiler: 301
Şehir: DENİZLİ

İletiTarih: Çar Ağu 10, 2005 5:05 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder



İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım, akar ya;
Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya.
Su iner yokuşlardan, hep basamak basamak;
Benimse alın yazım, yokuşlarda susamak.
Her şey akar; su, tarih, yıldız, insan ve fikir;
Oluklar çift; birinden nur akar, birinden kir.
Akışta demetlenmiş, büyük, küçük kâinat;
Şu çıkan buluta bak, bu inen suya inat!
Fakat Sakarya başka, yokuş mu çıkıyor, ne?
Kurşundan bir yük inmiş, köpükten gövdesine;
Çatlıyor, yırtınıyor, yokuşu sökmek için.
Hey Sakarya, kim demiş suya vurulmaz perçin?
Rabb''im isterse, sular büklüm büklüm burulur,
Sırtına Sakarya''nın, Türk tarihi vurulur.
Eyvah, eyvah, Sakarya''m, sana mı düştü bu yük?
Bu dava hor, bu dava öksüz, bu dava büyük!...

Ne ağır imtihandır, başındaki, Sakarya!
Bin bir başlı kartalı nasıl taşır kanarya?

İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal;
Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal,
Yalnız acı bir lokma, zehirle pişmiş aştan;
Ve ayrılık, anneden, vatandan, arkadaştan.
Şimdi dövün Sakarya, dövünmek vakti bu an;
Kehkeşanlara kaçmış eski güneşleri an!
Hani Yunus Emre ki, kıyında geziyordu;
Hani ardına çil çil kubbeler serpen ordu?
Nerede kardeşlerin, cömert Nil, yeşil Tuna;
Giden şanlı akıncı, ne gün döner yurduna?
Mermerlerin nabzında hâlâ çarpar mı tekbir?
Bulur mu deli rüzgâr o sedâyı: Allah bir!
Bütün bunlar sendedir, bu girift bilmeceler;
Sakarya, kandillere katran döktü geceler.

Vicdan azabına eş, kayna kayna Sakarya,
Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!

İnsan üç beş damla kan, ırmak üç beş damla su;
Bir hayata çattık ki, hayata kurmuş pusu.
Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek;
Siz, hayat süren leşler, sizi kim diriltecek?
Kafdağı''nı assalar, belki çeker de bir kıl!
Bu ifritten sualin, kılını çekmez akıl!
Sakarya, saf çocuğu, masum Anadolu''nun,
Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun!
Sen ve ben, gözyaşıyla ıslanmış hamurdanız;
Rengimize baksınlar, kandan ve çamurdanız!
Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader;
Aldırma, böyle gelmiş, bu dünya böyle gider!
Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz;
Sen kıvrıl, ben gideyim, Son Peygamber kılavuz!

Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;
Yüz üstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
turkiyem20
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Sep 06, 2004
İletiler: 301
Şehir: DENİZLİ

İletiTarih: Çar Ağu 10, 2005 6:09 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder



Aşk

İşidin ey yârenler
Kıymetli nesnedir aşk
Değmelere bitinmez
Hürmetli nesnedir aşk

Dağa düşer kül eyler
Gönüllere yol eyler
Sultanları kul eyler
Hikmetli nesnedir aşk

Kime kim vurdu ok
Gussa ile kaygu yok
Feryad ile âhı çok
Firkatli nesnedir aşk

Denizleri kaynatır
Mevce gelir oynatır
Kayaları söyletir
Kuvvetli nesnedir aşk

Miskin Yunus neylesin
Derdin kime söylesin
Varsın dostu toylasın
Lezzetli nesnedir aşk

Yunus Emre



Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
bozkurt_1977
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Jul 28, 2005
İletiler: 401
Şehir: turkiye

İletiTarih: Çar Ağu 10, 2005 10:02 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

peygamberimiz (sas) buyurdularki:

"Ümmetimin icinde 2 sinif düzelirse, bütün insanlar düzelmis olur. Bozulduklari vakit, bütün insanlar bozulur. Bunlar yöneticiler ve alimlerdir.

kaynak: ihyau 'Ulumi'd- Din
(ibn-i Abbas)
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
bozkurt_1977
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Jul 28, 2005
İletiler: 401
Şehir: turkiye

İletiTarih: Çar Ağu 10, 2005 11:58 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sevgili peygamberimiz sallallahü aleyhi ve sellem buyuruyoki: "önünüzde ölüm, onun arkasinda yirtici hayvanlar, ondan sonrada yakici ates var. eger gösterdigim mucizeleri kabul eder, benim dogruluguma inanir ve koruyucu tedbir alirsaniz, kendinizi kurtarirsiniz. Inanmaz ve tedbir almazsaniz, yok olursunuz. Dediklerime önem veren, gercegi bilir ve cekinip kurtulur. Dinlemeyip kendi bildiginde israr edenler ise yok olur. Oysa bütün insanlar yok olsa, bana bir zarari dokunmaz. Benim vazifem ancak acik tebligdir."

kaynak: Hüccetü'l islam Imam gazali, ihyau'Ulumi'd-din
tercüme: Abdullah Aydin.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
bozkurt_1977
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Jul 28, 2005
İletiler: 401
Şehir: turkiye

İletiTarih: Per Ağu 11, 2005 12:23 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Rasulullah'a (sallallahü aleyhi ve sellem) soruldu:
hangi amel daha faziletlidir?
cevaben Rasulullah:"tek olan Allah'a iman etmek, sonra cihat, sonrada makbul bir hactir. Günesin dogusuyla batisi arasindaki farklilikta oldugu gibi, bunlar diger amellerden üstündür, buyurdular.

yine Rasullulah'a soruldu, amellerin hangisi daha faziletlidir?
cevaben Rasulullah: Allah icin sevmen, Allah icin kizman ve dilini Allah icin amel ettirmendir, buyurdular.

bunlardan baska hangileri var? diye soruldu.
cevaben Rasulullah: kendin icin istedigini, insanlar icinde sevmen, hayir söylemen veya susmandir, buyurdular.

Bazi sahabiler en faziletli amellerin hangileri oldugu hususunda anlasmazliga düstüler. birisi "hacilara su vermek" dedi. öbürü "Mescid'i Haram'i tamir etmek" dedi. bir baskasi da "Allah yolunda cihat etmek" dedi. Hz Ömer bu konuda Rasulullah'tan fetva istedi. Bunun üzerine Aziz ve Celil olan Allah'u Teala su ayeti indirdi.: "hacilara su verme ve Mescid'i Haram'i onarma isini yapan; Allah'a ahiret gününe inanan ve Allah yolunda cihat edenle birmi tuttunuz. Bunlar Allah katinda bir olmazlar. Allah, zalimler topluluguna yol göstermez"

kaynaklar: Muslim, imare,111; Ahmed Ibn Hanbel, IV/269.
ayet:Tevbe, 19.

kitap:ibni kayyim el-cevziyye
tercüme:Taceddin Uzun
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
bozkurt_1977
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Jul 28, 2005
İletiler: 401
Şehir: turkiye

İletiTarih: Per Ağu 11, 2005 12:44 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bu baslikta yazilmis cok tuhaf yazilarda var,
Turkiyem kardes oyle guzel seylerde yazmis ama cok tuhaf yazilarda var onun ismi ile.

Allah hepimize güzel yazmayi ve gúzel amelleri nasip eylesin.

insa-Allah.

amin.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 10. sayfa (Toplam 13 sayfa)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Sonraki »  


 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB

alt1
1998-2007 Bozkurt NET
alt1
1998-2010 BOZKURT NET
--------------------------------------
Web sitemiz PHP-Nuke (© 2003) kodlarına sahiptir. PHP-Nuke GNU/GPL lisansı altında dağıtılan ücretsiz yazılımdır.
alt1