Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar
 

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - İspanya'da TÜRK İzleri...
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       


Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası
 

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
EgE
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Mar 14, 2003
İletiler: 1129
Şehir: EGE DENİZLİ

İletiTarih: Çar Şub 01, 2006 10:14 pm    ileti konusu: İspanya'da TÜRK İzleri... Alıntıyla Cevap Gönder

İspanya'da TÜRK İzleri...



İspanya’da yaşayan BASK’ların TÜRK oldukları iddia edildi.

Bu tür ilginç iddiaları ve bilgileriyle dikkatleri çeken Kırmızı Çizgi adlı aylık haber dergisinin son sayısındaki yazıda İspanya’nın BASK Bölgesinde yaşayanların Türk oldukları ifade edildi.

Osmanlı Devleti bünyesinde bir çok ırk ve dinden insanı barındırdığı için Türk kelimesinin kullanılması bile yasaklamıştı. Atatürk ise, Cumhuriyetin kuruluşundan kısa bir süre sonra Türk dili ve Tarihi üzerinde çok ciddi çalışmalar yaptırdı, genç, idealist, çalışkan ilim adamlarınca çalışmalar derinleştirildi. İnka ve Maya medeniyeti ile Türklerin bağlantısını araştırmak için Tahsin Mayatepek’i Meksika’ya elçi olarak tayin etti.


Boğa güreşlerinin asıl nedeni Türk düşmanlığı

Rıza Nur, hatıratında bir ara İspanya’ya gittiğinde Basklarla ilgili ilginç bulgular saptadı. Bölgede konuşulan dilin Türkçe’ye benzerliğine dikkat eden Nur şöyle yazıyor; “Dillerini konuşurlarken bana Türkçe gibi geliyordu. Fakat bir şey anlamıyordum. Vaktiyle Macaristan’a gittiğim vakit de böyle olmuştum. Pansiyoncu kadına sekiz kelime sordum. Bunlardan üçü Türkçe çıktı. Anaya anne, babaya ata, güneşe gün diyorlar. Arabaları tıpkı bizim kağnı gibi... Bir otokara bindik. Bir çocuk bilet parası topluyor. Bir müşteri geçirdi “Hayda” diye bağırdı. Bu da Türkçe.”


Basklar, Fransa'nın güneyi ile İspanya'nın kuzeyinde yaşayan ve dilleri Hint-Avrupai olmadığı Fransızların ünlü Larousse Ansiklopedisi'nce dahi kabul edilen bir Türk boyu. Büyük tarihçi, arkeolog ve dil uzmanı Hamit Zübeyir Koşay, Bask dilinin Türkçe ile bağlantısını gösteren makalesinde şöyle diyor: "Basklar ile Türkler M.S. 3. asırda birbirlerinden ayrılmışlardır. Basklar'ın menşei meselesinin çözümü, İskitler'in menşei meselesi ile yakından bağlantılı. Mesudi Nuruci El-Zehep'te İspanya'nın kuzeyinde Araplar ile mücadele eden kavimlerden bir bölümünün İskitler olduğunu kaydeder."

Hüseyin Mümtaz: “Bask dili Türkçe’ye çok yakın”

Hüseyin Mümtaz Karadeniz isimli eserinde şunları söylüyor: “Orhan Türkdoğan H.Z. Koşay’a atfen "Avrupa Hunları'nın 5’nci yüzyılda başıboş kaldıklarını, bakiyelerinin de günümüzde Bask’lar olarak karşımıza çıktığı hususunda bazı ciddî görüşlere tanık olmaktayız. Bask’ların Asyatik bir topluluk -İskit ve Hunlar'la- bağlantıları bulunduğu ileri sürülmektedir. H.Z. Koşay’a göre günümüzde Fransa ve İspanya’da yaşayan Bask dilinin menşei sorusu hala çözülememiştir. Ona şeytan dili olarak bakılmış yahut paleolotik çağdan kalan insanların dili olarak defter kapatılmıştır. Oysa, Bask dili gözden geçirildiğinde Türkçe'ye çok yakın olduğu gözlenmektedir" diyor .

Aynı makalede biraz daha ilerde Rasonyi’ye atfen Erdel yer adları üzerinde yapılan araştırmalara dayanılarak Brasso ve Barca gibi kentlerin Peçenek yer adları ile irtibatlandırıldığı ifade edilmekte.

Yaşar Kalafat: “Bask Atilla’nın komutanı”


Pelasakalar Saka Türleri idi. Etrüskler Saka Türkleri'nin bir koludur. Etrüsk- Saka - Bask İlişkisi yeni çalışmalarla şekillenmeye gebe bir konudur. Bu bağlantı incelendikçe Türk halk inançları tarihi derinlik itibariyle yeni boyutlar kazanacaktır.

W. Mcmordie (English Idıoms And How To Use Them Oxford 1909) isimli araştırmada Türkçeyi İskit Dil Grubu'nda gösterirken, İspanyaca ve Fransa'da yaşamakta olan Baskların dili ile Güney Amerika Kızılderililerinin dilini Pasifik Okyanusu dil grubu içerisinde Turan dil grubundan göstermektedir. M.Ö. 8. yüzyılda İtalya'da tarih sahnesine çıkan Etrüsklerin Adile Ayla ve Palat Kaya Uluğ Türkistan'dan bu bölgeye gelmiş Türk soylu bir toplum oldukları, bazı batılı tarihi araştırmacıların siyasi muhafazalarla Etrüsk uygarlığını Türklüğe lişkilendirmemiş olmak için Etrüsklerin Ortadoğu halklarından olduklarında ısrar ettiklerini belirtmektedir. Daha ziyade Etrüsk dilinden hareketle Etrüsklerin Turanlı bir Türk Kavmi olduğunu anlatırken " Turan kelimesi Etrüskçeden gelmektedir. Bu kelime batı edebiyatında Venüs olarak bilinen Etrüsk sevgi Tanrıçasının isminin tanrıçalara verilmesi çok uygundur. Ayrıca eski Yunanlılar Etrüskleri Turanlı olarak bilirler ve Etrüsklere Tyrken derlerdi" demektedir. Etrüsklerin Türk olabileceğine değinerek bu konunun araştırılmasını Atatürk'ünde istediği bilinmektedir.

Adile ayda ise Etrüsklerin Türklüğünü izah ederken konuyu karşı tezleri irdeledikten sonra; dil arkeoloji ve din açısından ele almaktadır. Etrüsklerle Türklerin din müşterekliği üzerinde dururken; Türklerdeki Tengri veya Tingri'nin Etrüsk inançlarında Tinia olarak geçtiğini açıklamaktadır.Eski Türk inançlarındaki doğum üzerinde etkili olan ve çocuk ile anneyi koruyan Tanrının Aeset iken, Etrüsk dilinde Aesez'in Tanrıça olduğunu ifade etmektedir.


Ayrıca,Türk Mezarları üzerindeki höyük ve balbal'ların Etrüskleri'de de görüldüğü belirtilmektedir. Eski Türklerde Kazlara mukaddes varlık gözü ile bakıldığını Etrüskler Kaz ilahisinin bulunduğunu bu ilahenin ismi Ani iken, Uluğ Türkistan'da bazı Türk kesimleri Anne'ye Eni'de dediklerini izah etmektedir. Eski Türk inançlarında din görevlilerinin ismi kam iken, Rama'daki genç rahiplerin ismi Camillus (Kam - illus) idi. Eski Türk dini ve


Etrüsklerin inanç hayatının ölüm döneminde bir takım cin ve perilerin bulunduğunda belirtmektedir.

20 Haziran 451 yılında 200.000 kişilik ordusu ile 24 sene savaşarak aynı miktardaki Rama ordusunu yenen ve Papa'nın ricası üzerine savaşı durduran Atilla'nın Doğu Ordusunun komutanı Kursık ve batı ordusunun komutanı ise Basık idi. Basık bugünkü Bask bölgesine ordusu ile birlikte çekilmişti. Bask, Baskın, Basık, Basan, Başkan Öz Türkçe kelime idi.
Atilla'nın Bask veya Basık isimli komutanın ismi, Türk halk inançları itibariyle ilginçtir. Halk inançlarında Kırkları çıkmamış iki çocuk bir araya gelmişlerse, birisi diğerini basar. Bu olaya "basmak" denir. Çocuklardan birine "basık" diğerine "basan" denir. Bu hali önlemek için
tedbirler alınır. Basık olayını gidermek için de bazı uygulamalar yapılır.

Sadi Bayram: “Soydaşlarımız”


Sadi Bayram. Kaynaklara göre, Güney-Doğu Anadolu’da Proto-Ön-Türkler adlı eserinde Baskların Türklerle soydaş olduğunu belirten Bayram şunları söylüyor; “İnanmazsanız bakınız dillerine, lügâtlerinin etimolojisine, etnografyasına, folkloruna”

Türk tarihinin yeterince araştırılmadığını belirten Bayram, “Bu millet, elbette birden bire ortaya çıkmamış, yavaş yavaş, gelişerek sesini duyurmaya çalıştığı, atlı kültür medeniyetine sahip olduğu bilinmektedir. Türkler’in bu devirden evvelki tarihi ise maalesef karanlıktır. Bu millet bizim kendi öz milletimiz olup, dünyadaki diğer milletlerden önce, bu karanlık aziyi, yabancıdan önce bizim bilmemiz, öğrenmemiz gerekmektedir.Millî tarihimize, kendimiz kadar düşman hiçbir toplum galiba yoktur. Türk tarihini yakın zamana kadar hep yabancı ilim adamları keşfettiler, seyahatnamelerinde yazdılar, biz sadece onları tercüme ettik, biraz Osmanlı Arşivi belgesi ilave ederek yayınladık Yeni yorumları biz getiremedik Yabancılardan bekledik..Selçuklu ve Osmanlı tarihinde yeni yeni ilerlemeler kaydettik...Ümit ederiz Proto-Türk Tarihçileri konuya eğilme fırsatı bulur ve hakiki gerçekleri ortaya çıkarırlarsa mutluluk duyarız. Amacımız, bu konuya tarihçiler eğilmeli, Milletlerarası kongrelerde münakaşa edilmeli. Gerçeği bir Türk olarak biz de öğrenmeliyiz. Bu da bizim en tabii ve en kutsal hakkımız.”


Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
polat_38
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Jan 27, 2006
İletiler: 641

İletiTarih: Çar Şub 01, 2006 10:50 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bu gibi konularin devlet üstünde durmasi lazim
devletin durdugu gibi bizimde üstünde durmaiz lazim bu konular önemli konulardir
sagilarimla

NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE CcC
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
Vuslatim
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi



Kayıt: Nov 02, 2004
İletiler: 3121
Şehir: Turan/Almanya

İletiTarih: Çar Şub 01, 2006 11:19 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Atatürk´ün bu sekil arastirmalara ciddi bir sekilde yöneldigini biliyoruz.

Iste onun farki ve büyüklügü... Takipcisi olmakta mutlak kazanim vardir.

Takipcisi olmaya devam edecegiz.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
aksu61
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Jan 17, 2006
İletiler: 228
Şehir: ankara

İletiTarih: Per Şub 02, 2006 1:50 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Evet arkadaşlar

Devlet bu konularda ciddi adımlar atmalıdır. Çünkü gerçekten o kadar önemli bir konu ki.Atatürk bütün Türkleri düşünmüş ve hatta Sovyetler dağılacak diye Orta Astadaki soydaşlarımıza özen göstermemiz gerektiğini söylememişmidir.

Ama ben şu an ki iktidardan bekleyemiyorum.İşlerine gelmez çünkü bunlar Türklerin sayısının artmasından korkar oldular.

BU KONUDA DIŞ TÜRKLER BAKANLIĞINA NE KADAR İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZU BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYMUŞTUR.Bence biz bu konuda bir çalışma yapmalıyız öncelikle her zamanki gibi ülkeye örnek olmamız gerekiyor.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

  


 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB

alt1
1998-2007 Bozkurt NET
alt1
1998-2010 BOZKURT NET
--------------------------------------
Web sitemiz PHP-Nuke (© 2003) kodlarına sahiptir. PHP-Nuke GNU/GPL lisansı altında dağıtılan ücretsiz yazılımdır.
alt1