Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar
 

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - Son dakika...Turkmeneli'nden haberler!!
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       


Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası
 

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 28, 29, 30  Sonraki »  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 13. sayfa (Toplam 30 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
otuken17
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Apr 01, 2006
İletiler: 162
Şehir: Remscheid

İletiTarih: Per Tem 06, 2006 12:53 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ülkücüler bence basbug türkesin komunistlere, türkiyede örgütlenme yolu ile karsi ciktigi gibi kerküktede öyle bir sey yapamazmi, cünkü orda cok ülkücü var ama böyle bir proje ile belki genclik kitlesini ocaklar acilarak türkiyedeki gibi kurtarila bilirler. bence olabilir.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
mustafayaman
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Jan 09, 2006
İletiler: 315
Şehir: türkiye

İletiTarih: Per Tem 13, 2006 10:30 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

KERKÜK KATLİAMI 47 YAŞINDA
Türkmenlerin varlık mücadelesinde geniş yer alan, 14 Temmuz 1959 katliamı, eski kuşaklarda olduğu kadar, yeni nesillerde de tüyler ürperten etkisini sürdürmektedir.


O günlerin akıllardan silinmeyen anıları, Türkmen Toplumuna karşı beslenen düşmanlık duyguları, 1918’den beri tarzı, sistemi değişse de, değişmeyen, Türk’e karşı soykırım yani yok etme politikaları olmuştur.

Türkmenleri yok etmeğe yönelik saldırılar, 14 Temmuz 1959'da, kraliyetin devrilmesi ile daha derinleştirildi. Pek çok olay ve sinir harbinin neticesinde, 14 Temmuz katliamı yaşatıldı.

Ters giden atlara bağlanan insanların vahşi Roma geleneğinde "insan parçalatılarak eğlenme" adetleri bize uygulandı. Dünyada şu kadar kuruluş varken. Türkiye’nin doğru dürüst haber almadığı olayları, radyolarda, "..gelişen hadiselerde İngiliz askerlerine herhangi bir şey olmamıştır.." diye verilmişse, buna konacak bir ad bulmak gerçekten zordur....




14 Temmuz 1959'da başlayan ve üç gün süren bu katliamı anlatan 18 Temmuz 1959 tarihli, dönemin başbakanı Abdülkerim Kasım‘a verilen notayı, halkımıza ve dünyaya sunmakta yarar görmekteyiz. O günlerin acı dolu olaylarını ayrıntısı ile yaşayan değerli iki hocamız, 19 Temmuz 1959‘da dönemin başbakanı Abdülkerim Kasım’a olayın gerçeklerini bütün çıplaklığı ile sergileyen bir nota vermişler. Tarihsel öneminden dolayı, bu belgeyi yeryüzündeki tüm Türklüğe, devlet adamları ve gençliğine bir ibret vesikası olarak sunmak istiyoruz.

KATLİAMIN BİRİNCİ GÜNÜ

Kutlama yürüyüşü 14 Temmuz 1959 günü akşam saat 18.00’de, petrol Şirketi’ne giden yol üzerinde başlamıştı. 200 binden fazla insan sokakları doldurmuş ve çoğunlunu da Türkmenler oluşturuyordu. Ortalığı kana bulayacaklar ise, kutlama törenlerini boykot ederek şenliklere katılmamışlardı. Çünkü onlar bir başka hazırlık içinde idiler! Kanlı bir hazırlık!.. Nitekim aynı günün akşamı saat 19.30 sıralarında ilk silah sesleri duyuldu. İlk olarak Atlas Caddesi üzerinde kahve sahibi olan Osman Hıdır, çok feci bir şekilde şehit edildikten sonra, yetmemiş, ayaklarından iplerle bağlanarak sokaklarda sürüklenmeye başlandı. Aynı saatlerde Türkmenlerin bulunduğu "14 Temmuz" ve "Bayat" kahvelerine de saldırı düzenlenmiş, bir yandan da kutlama Takları parçalıyorlardı…

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

2’nci Ordu komutanlığı mensuplarının da iştirak ettiği Türklere yönelik saldırıların ardından, Kerkük’te sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Halk gerideki ölüsüne yaralısına bakamadan evlere girmeğe zorlandı. Bu dışarı çıkma yasağının yalnızca Türkler için ilan edildiği daha sonra anlaşılacaktı. Bu suretle istedikleri Türk’ü evinden alıp, tüfek dipçikleriyle vurarak 2’nci Ordu Karargahı’na götüren eylemi planlayan resmi kişiler ve kullandıkları kişiler korkunç işkencelere başvuruyor, Türkleri diri diri elektrik direklerin asıyorlardı.

KATLİAMIN İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ GÜNÜ

Katliamın ertesi günü ve devamında, 4’üncü Askeri Birliklere bağlı katiller, tüm şımarıklıklarını, acımasızlıklarını sergileyerek vahşetin boyutlarını büyütüyor, daha sistemli bir şekilde, sürülere dalan çakallar örneği Türkmenlere ait "Atlas" ve "Alemin" sinemaları ile, kale içindeki bazı Türkmen evlerini top ateşine tutuyor. Alemin sineması sahipleri Muhammet AVCI ve Salahattin AVCI kardeşleri evlerinden alarak hunharca katlediyor..

Kimleri yok edeceklerini önceden belirtmediği için, özellikle aydınlar sırayla evlerinden alınıyor, sokak sokak sürükledikten sonra dipçiklerle döve döve öldürülüyorlardı. Vahşetin bu kadarına dünya az şahit olmuştur: Türkleri diri diri toprağa gömüyorlardı. İkinci üçüncü günler Türkmenlerin kayıpları daha çoğalmış; Kasım NEFTÇİ, Cihat FAHRETTİN ile Emel ve Nihat kardeşler olmak üzere masum 32 soydaşımız katliam kurbanları arasında yer alarak şahadet şerbetini içmişlerdir..

Kerkük şehir merkezindeki katliamı öğrenen, yakın köy ve kasabalarda yaşayan soydaşlarımız silahlarına sarılarak, kardeşlerinin yardımına koşmaya başlamışlarsa da, Kerkük’e akın eden bu insanları –asker- her türlü silah ve "insan kasabını" elinde tutan güçler tarafından etkisiz hale getirilmişlerdir. Tuzhurmatu kuşatılmış, tüm çevre yollar tutulmuştur..

DURUMUN KONTROL ALTINA ALAM TEDBİRLERİ

Olaylar devam ederken Irak ordusunda üstün hizmetlerde bulunan ve aynı zamanda Arap alfabesiyle Irak Türkmenlerinin tarih, kültür ve folkloruna ait araştırmalarıyla bilinen Şakir Sabir Zabit ve arkadaşı Tahsin Rafat’ın imzasını taşıyan "asayişin sağlanmasına yönelik bir mektup" verilmiş, elbette hala iyimser ve iyi niyet sahibi olma saflığının kimseye bir yararı olmayacaktır. Verilen "muhtırada" dile getirilen husus ve çareler şu şekilde belirtilmiştir:

Bu üzücü olay, halkta büyük bir tepki yaratmış, Türkmen vatandaşları göçe zorlanmakta aşağıda belirtilen önlemler alınmadığı takdirde, gönüllerde güven ve emniyetini tesisi zor olur. Mağdur Türkmenlerin haklarını iade etmek için bu acil olarak önlemlerin alınması zaruridir.

Sadık bir ordu subayının ikinci ordu komutanlığına, kararlı bir idarecinin de valiliğe atanması sadık ve tarafsız üyelerden kurulu bir tahkik komisyonunun kurulması. Bu komisyona Türkmenlerin aday gösterecekleri birinin de alınması.

Bu katliama sebebiyet verenlerin en ağır cezalara diğer canilere de ibret olsun çarptırılmaları, Kerkük’te mülki idare, ordu ve polisin, hükümet politikasına karşı olanlardan arındırılması. Davut El-Canabi‘nin uzaklaştırdığı bütün vatandaşlar, memurlar ve eğitim mensuplarının görevlerine iade edilmesi. Kerkük’te halk direniş gücü ve öbür örgütlerin feshedilmesi. Zararların tazmini. Davut El-Canabi zamanında ikinci ordu komutanlığınca kesilen telefonların sahiplerine iadesi.

Kerkük vilayetinin Kürdistan maarif müdürlüğüne bağlanmaması. Bölücülerin iddia ettiği gibi bu vilayet hiçbir zaman Kuzey’in bir parçası olmamıştır. Kürtlerden bazı ayrılıkçı gruplar, geçici ana yasada Arap ve Kürtlerin bu vatanda ortak olduklarını içeren metin, Türkmenlerin bu haktan mahrum edildiğine dair yorumlar getirmişlerdir. Ancak bu ana yasanın tatbikatı, Türkmen vatandaşların emellerine uygun görülmemiştir.Ancak bu metnin, özel mahiyette değil de genel olarak bütün Iraklıları kapsayacak şekilde değiştirilmesi uygun olacaktır.

KERKÜK KATLİAMI ŞEHİTLERİ

1. Ata HAYRULLAH ALBAY
2. İhsan HAYRULLAH. YARBAY TABİB
3. Selahattin AVCI. İŞ ADAMI
4. Mehmet AVCI MEMUR
5. Nihat MUHTAR. ÖĞRETMEN
6. Cihat MUHTAR. ÖĞRENCİ
7. Emel MUHTAR. ÖĞRENCİ
8. Kasım NEFTÇİ. ÇİFTİLİK SAHİBİ
9. Ali NEFTÇİ. SERBEST
10. Osman HIDIR. KAHVA SAHİBİ
11. Cihat FAHRETTİN . ÖĞRENCİ
12. Zübeyir İZZET. KAHVE SAHİBİ
13. Şakir ZEYNEL. KAHVA SAHİBİ
14. Gani NAKİP. MEMUR
15. Kemal ABDUSSAMAT. MÜHENDİS
16. Fatih YUNUS. TEKNİYEN
17. Cuma KANBER. TEKNİSYEN
18. Enver ABBAS. ÖĞRENCİ
19. Kazım BEKTAŞ. ÖĞRENCİ
20. Hacı NECİM . SERBEST
21. Hasip ALİ. İŞÇİ
22. Nurettin AZİZ İŞÇİ
23. İbrahim RAMAZAN. TAMİRCİ
24. ADİL ABDULMECİT İŞÇİ
25. Abdulhalik İSMAİL. ÖĞRENCİ
26. Abdullah BEYATLI.TEKNİSYAN
27. Selahattin KAYACI.İŞÇİ
28. Abbas KADIR ÖĞRENCİ
29. İbrahim HAMZA. KASAP
30. Halil TÜRKMEN . SERBEST
31. Salah KÖPÜRLÜ. POLİS
32. Kemal’ın ANNESİ. EV HANIMI

Şemsettin KÜZECİ
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
kerkuk_turk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Aug 06, 2004
İletiler: 855

İletiTarih: Cmt Tem 15, 2006 10:34 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ITC'nin Kerkük katliamı açıklaması:

ITC'nin Kerkük katliamı açıklaması:

14 Temmuz 2006, Irak Türkmenlerinin Kerkük'te uğradıkları en büyük katliamın 47. yıldönümüdür. Bu tarih, katliamlar zincirinde en önemli halka olduğu için unutulmaz ve bütün şehitler her yıl o gün saygıyla ve minnetle anılır..

Türkmenler kadar; tarihte hiçbir millet yoktur ki neredeyse her şehri bir katliamla anılmasın... Tarihte hiçbir millet yoktur ki yıllar itibariyle bakıldığında, sistematik olarak katledilmesin... Tarihte hiçbir millet yoktur ki soykırıma ve asimilasyona bu kadar maruz kalmasın..

Osmanlının uzantısı, Türkiye'nin devamı bir coğrafyada yaşayan bu insanların tek suçları Türk asıllı olmalarıdır. Irak'taki hemen hemen bütün yönetimlerin, Türkiye'ye olan hırslarını ve hınçlarını Türkmenlerden çıkardıklarını söylemek yalan ve yanlış olmaz.. Buna karşın bu milletin, Türklüklerini korumak için verdiği mücadele çoğu zaman fark edilmemiştir...

Türkmenlerin katline, 1920'de Irak'ın Osmanlıdan kopup İngiliz denetimine geçmesiyle birlikte başlanmıştır.. Bundan sonra da Türkmenler, 85 yıl süreyle, Irak'ta hangi rejim ve kim gelirse gelsin, bu makus talihi yenememişlerdir.

İngiliz mandasındaki "İdare"den Krallığa; Krallıktan Cumhuriyete; Cumhuriyetten Diktatörlüğe; ezilen ve yok edilmek istenen tek millet, Türkmenler olmuştur. Çok sayıda münferit katliam vardır... Ancak kitlesel katliamları unutmak mümkün değildir. Bu nedenle Türkmenlerin katliamı ve toplu idamları sırayla; 1920, 1924, 1946, 1959, 1979, 1980, 1991, 1996 yıllarında ve hatta Irak'ın işgalinden sonra da sürmüştür.. Ama Irak Türkleri, bunların içinde 1959 ve 1980'i hiç unutamazlar… Ve bütün şehitlerini de 1959'daki Kerkük katliamının yıldönümünde anarlar..

Irak Türkleri, tarihlerinin en büyük ve en korkunç katliamını, 14 Temmuz 1959'da yaşadılar. Irak'ta Tümgeneral Abdülkerim Kasım, Kraliyeti devirmiş ve Cumhuriyet ilan edilmiştir. Irak'ta bu ihtilal, 30 yıldan beri zulüm altında yaşayan Irak Türkleri için bir umut olmuştur. Cumhuriyetin ilanının birinci yıldönümünde, bu coşkuyu yaşamak onların da hakkıdır. Ne yazık ki bu sevinç ve ümit çok geçmeden yerini büyük bir hayal kırıklığına bırakır. Irak Türklerine bu yıldönümü şenlikleri zehir olur. Bir kalleş baskının kurbanı olurlar...

Katliam öncesinde, Irak Türklerinin önde gelenleri tutuklanarak, tecrit kamplarına gönderilirler… Bu yetmiyormuş gibi, 14 Temmuz 1959 günü saat 17:00 civarında, gözü dönmüş caniler, şenliğin birinci yıldönümünü kutlamaya hazırlanan Türkmen halkına saldırırlar. İlk şehit Osman Hıdır olur. Daha sonra konan sokağa çıkma yasağı da sadece Türkmenlere uygulanır. Bu vahşet 3 gün 3 gece sürer. Kadın-erkek, genç-ihtiyar demeden yüzlerce kişi boğazlanır, iplerle caddelerde sürüklenerek katledilir... Çok daha fazlası da yaralanır, sakat kalır. Cana kast edenler, mala da göz dikmişlerdir… Bu süreçte, Türkmenlere ait işyerleri ve mağazalar da yağmalanır...

Bağdat'taki rejim ise bütün bu olup bitenleri görmezden geldiği gibi Türkiye'den de ses çıkmaz... Üstelik, Kerkük'te yaşanan insanlık tarihinin en acımasız vahşeti, Türk kamuoyundan da gizlenir... Bu tutum, Irak Türkleri için karşılaştıkları katliamlardan daha acı ve daha hazin olmuştur. 1959 Kerkük katliamı, bugün dahi Türkiye'de esefle hatırlanmaktadır.

Sonraki yıllarda, soykırımın aktörleri değişecek ama Türkmeneli yöresi ve Türkmenler için akıbet değişmeyecektir. 1968'de Baas partisi iktidara gelecek ve Türkmenler bu kez Irak'ın işgaline kadar Saddam Hüseyin'in korkusuyla yaşayacaklardır.

Saddam döneminin katliamları da saymakla bitmez... Ancak, 16 Ocak 1980 tarihinde, 4 Türkmen liderin (Türkmen Kardeşlik Ocağı Başkanı Emekli Albay Abdullah Abdurrahman, Doç. Dr. Necdet Koçak ve İşadamı Adil Şerif ile zindana atılan ve bir daha izine rastlanamayan Dr. Rıza Demirci) idamları da asla unutulmaz... Bu bir dönüm veya kırılma noktası olmuştur. Bu katliamda, Türkmen - Türkiye ilişkilerinde tedavisi uzun yıllar alacak bir yara açmıştır. Bu tarihte Türkmenler, ilk kez Türkiye' den umutlarını kesmişler ve bir sahipsizlik duygusuna kapılmışlardır…

İsimlerini saymakla bitmeyen şehitlerimiz vardır... Katliamlara ise tarihi bir perspektiften bakacak olursak şöyle sıralanabilir:

01- Kaçakaç Katliamı, Telafer - 1920
02- Levi Katliamı, Kerkük -1924
03- Gavurbağı Katliamı, Kerkük - 1946
04- Kerkük katliamı, 14-17 Temmuz 1959
05- Tazehurmatu Katliamı-1, 1979
06- Türkmen Liderlerin Katliamı, 16 Ocak 1980
07- Tazehurmatu Katliamı-2, 25 Mart 1991
08- Altunköprü Katliamı 28 Mart 1991
09- Erbil Katliamı, 31 Ağustos 1996
10- Tuzhurmatu Katliamı 22 Ağustos 2003
11- Telafer katliamı-1, 09 Eylül 2004
12- Telafer Katliamı-2, 21.02.2005
13- Musul katliamı, 24 Eylül 2005
14- Yengice Katliamı, 10 Mart 2006
15- Karatepe Katliamı, 04 Haziran 2006
16- Kerkük Terör Katliamı, 13 Haziran 2006

ABD ve koalisyon güçlerinin işgali altındaki topraklarda saldırılar hız kesmemiş, üstüne üstlük toplu katliamların yanında münferit cinayetler işlenmeye devam etmiştir. Saldırılar bu kez, ITC mensuplarına ve Türkmen kanaat önderlerine yönelmiştir. Bu dönemde işlenen münferit cinayetlerde; suikastlar ve yargısız infazlar ile trafik kazaları gibi şüpheli ölümler dikkati çekmektedir.

Bunlar arasında; M.Kemal Yayçılı (1 Mayıs 2004), Dr. Ferik Sait Efendi, İhsan Abdullah Efendi, Ahmet Arafat ve Azad Erbilli (23 Nisan 2004), İsmail Tuzlu, Yaşar Cengiz (8 Ocak 2005), Sabah Ketene (22 Nisan 2006) sayılabilir..

Bütün bunlar göstermektedir ki Türkmenler, Irak'ta sürekli baskı ve zulme maruz kalmaktadır. Nihai hedef, Türkmenleri yok etmek, yok edilemeseler bile, Türkiye'den, Türk milletinden ve hatta Türk dünyasından koparmaktır.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
mustafayaman
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Jan 09, 2006
İletiler: 315
Şehir: türkiye

İletiTarih: Cmt Tem 15, 2006 7:24 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Kerkük'te Türkmen lidere suikast

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Dr. Saadettin Ergeç'e Kerkük'te suikast girişiminde bulunuldu. Saldırıda Dr. Ergeç'in 3 koruması yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, ITC Başkanı Dr. Ergeç, bürosundan çıkarak korumaları ile birlikte Bağdat Yolu Caddesi üzerinde yürürken yanlarına park edilen bomba yüklü bir otomobil infilak etti. Patlamada korumalarının arasında bulunan ITC Başkanı Dr. Ergeç yara almadan kurtulurken, 3 koruması yaralandı.

Yaralanan Ergeç'in korumaları Cumhuri Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Korumaların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bomba yüklü otomobilin Ergeç ve korumaları kaldırımda yürürken yanlarına park edildiği; otomobildeki kişilerin kaçtığı ve bu sırada patlama meydana geldiği bildirildi.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
otuken17
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Apr 01, 2006
İletiler: 162
Şehir: Remscheid

İletiTarih: Pzr Tem 16, 2006 12:44 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

musul ve kerkük´ün tapulari elimizde olduguna ragmen bir sey yapamamak cok kötü bir duygu. rabbim insallah oralari yine bize lutuf eder.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
cCc_OzguR_cCc
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Sep 16, 2005
İletiler: 260

İletiTarih: Pzr Tem 16, 2006 1:34 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ata HAYRULLAH ve tüm Gönüldaşlarımız, iman ve milli değerler üzerine can veren tüm Soydaşlarımız nur içinde yatsınlar...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
mustafayaman
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Jan 09, 2006
İletiler: 315
Şehir: türkiye

İletiTarih: Pzr Tem 16, 2006 8:23 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

İntihar Saldırısında Hedef Yine "Türkmenler"
Irak'ın kuzeyinde Tuz Hurmatu kasabasında Şii Türkmenleri hedeflediği belirtilen bir intihar saldırısında 13 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı bildirildi.

Kasabanın emniyet müdürü Albay Abbas Muhammed Amin, üzerine kemerle patlayıcılar bağlayan bir kişinin bir kahvehanede giriştiği saldırıda 13 kişinin öldüğünü ve 25 kişinin yaralandığını belirtti.

İntihar saldırısını düzenleyen kişinin üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmeden önce bir su istediğini belirten polis yetkilisi, patlamanın şiddetiyle eski bir yapı olan kahvehanenin çöktüğünü kaydetti. Kahvehanenin, kasabanın Şiilerin dua ettiği Hüseyniye kısmında bulunduğu belirtildi.



-ÜST DÜZEY PETROL YETKİLİSİ KAÇIRILDI-



Öte yandan, Kerkük kentindeki petrol yataklarını işleten devlete ait North Oil Şirketinin Başkanı Adil Kazzaz, Bağdat'ta silahlı kişilerce kaçırıldı. Irak Petrol Bakanlığı yetkilileri, Bağdat'ta resmi görüşmeler yapan Kazzaz'ın bakanlık binasından ayrıldıktan kısa süre sonra korumalarını etkisiz hale getiren silahlı kişiler tarafından kaçırıldığını belirttiler.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
Turkmeneli
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Aug 22, 2004
İletiler: 459
Şehir: Nijmegen

İletiTarih: Pts Tem 24, 2006 11:15 pm    ileti konusu: ITC Musul Temsilcisi Öldürüldü Alıntıyla Cevap Gönder

Musul'da ITC Musul Temsilciliği'ne düzenlenen saldırı sonucu ITC Musul temsilcisi ve iki koruması öldürüldü.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet ailesi ve Türkmenlere başsağlığı diliyoruz.


kaynak: TRT2

http://turkmeneli.blogspot.com/
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
kerkuk_turk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Aug 06, 2004
İletiler: 855

İletiTarih: Sal Tem 25, 2006 4:46 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Irak Türkmen Cephesi Musul Temsilcisi Dr. Vasik Muhammed YUNUS bugün Türkmen Şehri Musul'da Hay El-Sevre ilçesinde özel arabasına açılan ateşli silahlı saldırısında yaşamını yitirdi. Saldırıda Dr.Yunus'un 3 koruması da vefat etti.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
otuken17
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Apr 01, 2006
İletiler: 162
Şehir: Remscheid

İletiTarih: Sal Tem 25, 2006 10:19 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

basimiz sagolsun. daha ne kadar bekliyoruz. öcümüzü ne zaman alacagiz. daha kac yigit bozkurt canini kayip edecek.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
Ogul50
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Feb 11, 2006
İletiler: 211
Şehir: Almanya

İletiTarih: Sal Tem 25, 2006 10:57 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Maalesef her bombali saldiri gardaslarimiza düzenleniyor. Yavas yavas türkmen soydaslarimizi bezdirmek ve yok etmek istiyor bu hain itler. Iraktaki bombali saldirilari bence amerikanlar yapiyor. Cünkü hep irak halki bu bombalardan nasibini aliyor. Hic kimse sorup sorusturmuyor kim bu bombalari niye havaya ucuruyor?! Bunun arkasinda önemli bir neden var ama kimse arastirmiyor birsey demiyor. Günlül olay oldu artik kardeslerimizin ve dindaslarimizin öldügünü duymak. Bombali saldirilarda sanki sabah aksamin varoldugu gibi onlarda bir güne mahsus olan seyler gibi oldu. Ya anlamiyorum cok sinirliyim bu aciz kalmamiza. Nasil kardeslerimiz yani basimizda ölüyorda milletim hala uyuyor anlamiyorum. Ben türk Milletinin akilli oldugunu düsünürdüm ama artik vazgectim bu düsünceden. Hep ayni sey secimlerde göreceksiniz yine bos umutlara kapilacaklar. Yine AKPKK oy birinci parti olacak inanin bana. Milletimin sorunu cehalet kardesler bu canavari yenmeden bizler zor birsey yapabiliriz bu zulüm edenlere karsi. Velakin zoru sevende biziz... Allah rahmet eylesin ve mekanlarini cennet eylesin! Bütün vefaat eden ve orada ne zorluk icinde yasam mücadelesi veren irkdaslarimiz, kardeslerimiz icin duaciyim!
ALLAHIN YOLUNDA GIDEN ELBET HUZURA KAVUSACAKTIR ER YA DA GEC!
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
kaganos
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Jan 02, 2005
İletiler: 1034
Şehir: TÜRKİYE

İletiTarih: Sal Tem 25, 2006 11:16 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Değerli Kardeşlerim,


Tüm Şehitlerimize Allah Rahmet Eylesin.

Elbet bu Devran bir gün dönecek!....

O günü sabırsızlıkla bekliyoruz....


saygılarımla.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
tamerr
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Feb 27, 2006
İletiler: 416

İletiTarih: Sal Tem 25, 2006 12:52 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Allah şehitlerimize rahmet eylesin......

Her geçen gün abd nin ortadoğu politikası hızla yerini alıyor, üzülüyorum olanları görünce ama sadece üzülmekle kalıyorum, daha önceleri anlatmış olduğum hadiseler teker teker cereyan etmesinede üzülüyorum, bir insan yazdıklarına üzülürmü? evet üzülür kötü teoremlerin ortaya çıkmasına üzülür ki gerçektende çıkıyor, israille başlayan varsayımlar adım adım kapımıza kadar geldi, en son 1200 Türk lübnandan tahliye edildi, adamlar resmen lübnanı işgal için hazırlık yapıyorlar ve bizim hükümetimizde buna seyirci kalıyor, şunu diyecek yüreklilik yok bizimkilerde, NE OLUYOR ORADA? BİR TEK TÜRK VATANDAŞININ BURNU BİLE KANASA SİZE SAVAŞ AÇARIZ! diyecek yüreklilik yok, tıpış tıpış 1200 Türk lübnandan gönderiliyor yada gidiyorlar. Neden bunu anlattım biliyormusunuz? bu bir derstir bize, bir derstir hemde ne ders, bunun devamı gelecek yine tahminim çünkü henüz herşey yeni başladı, yarın öbürgün kerkükede bir vesileyle saldırırlar ve derlerse boşaltın kerküğü biz size saldırmıyoruz ama boşaltın tek Türk kalmasın! derlerse bu hükümet ne halt yiyecek o zaman çok merak ediyorum aynen lübnanda olduğu gibi otobüsmü gönderecek boşaltmak için, uçakmı gönderecek kurtarmak için yoksa NE OLUYOR ORADAMI DİYECEK? bunu deseler bile düşmanın söyleyeceği tek cevap var, HADİ ORDAN! sen daha öncede ses çıkarmamıştın şimdi ne oluyor sana? yani sözün özü gelecek günlerimiz vahim gözüküyor Ülküdaşlar, Allah yardımcımız olsun....
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
thegreen_wolf
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Feb 12, 2006
İletiler: 466
Şehir: trabzon

İletiTarih: Sal Tem 25, 2006 6:03 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Özgürlük ve demokrasi nutuklarından geçilmeyen günümüz dünyasında, hak ve hukuku çiğnenen milletlerin başında Türk milleti geliyor. Ne acıdır ki, özellikle Doğu Bloğu'nun parçalanıp yıkılması ve tek kutuplu dünya düzeninin hakim olmasıyla "Toplumlara özgürlük" sloganına sarılanlar, dünyadaki Türkler'e sırtlarını döndüler. Halen dünyanın birçok bölgesinde Türkler zulüm ve baskı altında hayat sürmekte, var olma mücadelesini binbir zorlukla vermekteler. Çin'in sınırları içindeki Doğu Türkistan'da 35 milyon civarında Uygur Türkü kardeşimiz; Rusya'da, kimi özerk bölgelerde olan 20 milyona yakın soydaşımız, K.Irakta yine milyonlarca Türk kardesımız,bağımsızlık rüzgârlarını soluyamıyor...
ALLAH(cc) ŞEHİDLERİME RAHMET EYLESİN Mekanları cennet ruhları sad olsun..

Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM ICQ
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 13. sayfa (Toplam 30 sayfa)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 28, 29, 30  Sonraki »  


 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB

alt1
1998-2007 Bozkurt NET
alt1
1998-2010 BOZKURT NET
--------------------------------------
Web sitemiz PHP-Nuke (© 2003) kodlarına sahiptir. PHP-Nuke GNU/GPL lisansı altında dağıtılan ücretsiz yazılımdır.
alt1