Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar
 

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - Tercüman
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       


Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası
 

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

Sayfa: « Önceki  1, 2  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 2. sayfa (Toplam 2 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
yenidendogus
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Nov 19, 2004
İletiler: 10
Şehir: Yürkiye

İletiTarih: Per Arl 09, 2004 9:59 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Tercuman gazetesi tam ikiyüzlü ne sağcı ne solcu asıl böylelerini almayacaksın.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
yenidendogus
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Nov 19, 2004
İletiler: 10
Şehir: Yürkiye

İletiTarih: Per Arl 09, 2004 10:02 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

polatt demiş ki:
YENİÇAĞDAN BAŞKA DOĞRU DÜZGÜN GAZETE TANIMIYORUM. DİĞERLERİNİN ÇOĞU AKP YALAKASI. İÇLERİNDEN DÜZGÜN BİR YADA İKİ YAZAR ANCAK ÇIKIYOR
Vakiti köşeye atma.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
yenidendogus
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Nov 19, 2004
İletiler: 10
Şehir: Yürkiye

İletiTarih: Per Arl 09, 2004 10:07 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

'Sahte milliyetçi'
Derin Sol kitabının yazarı araştırmacı yazar Hakkı Öznur, Doğu Perinçek'in toplumda yükselen milli direnişi kırmak için milliyetçi gözüktüğünü söyledi.
09 Aralık 2004 14:37

Öznur, Perinçek'in milliyetçilerle aynı karede yer alarak toplumda milliyetçiliğe karşı şüphe oluşturmak amacını taşıdığını savundu. Öznur, azınlık kavramını ilk çıkaranın ve tartışmaya açanın da Perinçek olduğunu ileri sürdü.

İlgi çeken kitabı Cahşlar'ın Savaşı'ndan kaynak göstermeden alıntı yaptığı gerekçesiyle gazeteci Tuncay Özkan ile mahkemelik olan araştırmacı-yazar Hakkı Öznur, bu kezde "Derin Sol" kitabı ile gündeme geldi.

Hakkı Öznur, kitabı ve Türk solunu CİHAN muhabirine değerlendirdi. "Derin Sol" solu derinden sarstı" diyen Öznur, kitap yayınlandıktan Aydınlık dergisinin 14 Kasım tarihli kapağıyla kendisini hedef gösterdiğini, terör örgütlerince tehtid edildiğini de açıkladı.

Öznur, "Derin sol" dediği sol grupların Türkiye'yi karıştırmak ve toplumsal kutuplaşma yaratmak için çalıştığını savundu. DHKP-C'nin Türk Alevileri üzerinde, TKP/ML, MKP ve bazı örgütlerinde, Kürt Alevileri üzerinde çalıştığını söyleyen Öznur, bu grupların, özellikle Türk-Kürt, Alevi-Sünni çatışması çıkarmaya çalışarak, iç savaş tahrikçiliği yaptığını vurguladı.

Öznur, "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın kahvehane taramasıyla başladığı ileri sürülen Gazi olaylarının da sol gruplarca tezgahlandığı görüşünde.


"PERİNÇEK MİLLİYETÇİ GÖRÜNÜP MİLLİ DİRENİŞİ KIRMAK İSTİYOR"


Hakkı Öznur, Doğu Perinçek'in toplumda yükselen milli direnişi kırmak için milliyetçi gözüktüğünü söyledi.

Öznur, Perinçek'in milliyetçilerle aynı karede yer alarak toplumda milliyetçiliğe karşı şüphe oluşturmak amacını taşıdığını savundu. Perinçek'in hiç bir zaman milli hassasiyet taşımadığını söyleyen Öznur, Perinçek'in "Kavimler Kapısı" başlıklı yazısıyla şimdi karşı çıktığı azınlık tartışmalarını da ilk başlatan kişi olduğunu ileri sürdü.

Öznur, azınlık raporuna yazan Prof.Dr. Baskın Oran'ın 3 yıl öncesine kadar Aydınlık Dergisi'nde yazdığını hatırlattı. Öznur, 12 Eylül öncesi Apocular ile kanlı bıçaklı olan ve bir çok yöneticisi ile üyesi Apocular tarafından öldürülen Aydınlık Hareketi'nin lideri Doğu Perinçek'in PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'la 23-25 Eylül 1989'da Bekaa'da görüştüğünü hatırlattı. Öznur, bu görüşmenin ardından PKK'nın kontrolündeki Halkın Emek Partisi (HEP) ile Perinçek'in partisi Sosyalist Parti (SP) arasında, seçim işbirliği ve örgütsel ittifak girişimlerinin başladığını ifade etti.

Perinçek'in PKK'yı destekleyen grupların desteğini alarak barajı aşmayı hedeflediğini aktaran Öznur, HEP'in 20 Ekim 1991 genel seçimlerinde SHP ile ittifak yapmasıyla bu planın suya düştüğünü vurguladı.

Aydınlık hareketin yayın organı 2000'e Doğru Dergisi de 1987-1992 yılları arasında PKK'nın yayın organı gibi hareket ettiğini ve TSK düşmanlığı yaptığını öne süren Öznur, siyasi ittifakın gerçekleşmesi üzerine tarafların birbirlerini geçmişte olduğu gibi ajan, provokatörlükle karşı devrimci olmakla suçlamaya kaldıkları yerden devam ettiklerini belirtti.

Öznur, 12 Eylül öncesinde Sovyet tehtidine karşı ABD'yi göreve çağıran ve NATO ile ilişkilerin daha fazla geliştirilmesini iseyenlerin başında da şimdi ABD karşıtı gözüken Perinçek'in o zamanki partisi Türkiye İişçi Köylü Partisi'nin geldiğini söyledi.


-SOLCULARIN İÇ ÇATIŞMALARINDA ÖLENLERDEN DE ÜLKÜCÜLER SORUMLU TUTULDU-


Hakkı Öznur'a göre solun iç çatışmalarında 4-5 bin insan öldü ve bu ölümlerden ülkücüler ve devlet sorumlu tutuldu. Öznur, "Solcuların kendi içinde işledikleri birçok cinayetin failleri sağcılar arasında arandı. Bu yüzden birçok kişi mağdur edildi, hapislerde süründürüldü. Fakat daha sonra failler genellikle solcu grupların içinden çıktı." dedi.

Öznur, Moskovacı ve Pekinci gruplar arasındaki çatışmalar ile örgüt içi infazlardaki ölümlerin sayısının ülkücülerle olan çatışmalardakinden daha fazla olduğu görüşünü vurguladı.

Örnek olarak Mustafa Kuseyri cinayetini gösteren Öznur, 1970'te Ankara'da işlenen Mustafa Kuseyri cinayetinde katilin ülkücüler arasında arandığını ve birçok ülkücünün tutuklandığını hatırlattı.

Cinayeti protesto eden sol örgütlerin yürüyüşler yaptığını, solcu öğretim üyelerinin cüppeleriyle katıldığı Anayasa'ya saygı mitingi bile yapıldığını dile getiren Öznur, katilin Aydınlıkçı Türkiye İşçi Köylü Partisi üyesi Nejat Arun çıktığını söyledi.

Hakkı Öznur, DEV-SOL'un ikinci adamı Paşa Güven'in de örgüt lideri Dursun Karataş tarafından örgütün parasına el koymakla suçlanarak 1991'de Paris'te infaz ettirildiğinin altını çizdi. Öznur, tarihe "Kanlı pazar" olarak geçen 34 kişinin öldüğü ve 126 kişinin yaralandığı 1977 yılındaki 1 Mayıs olaylarına da solun iç çatışmasının yol açtığını savundu. Olaylarla ilgili olarak solun hep sağ grupları suçladığına işaret eden Öznur, bunun gerçekle uzaktan yakından ilgisinin olmadığını bildirdi.

Öznur'un verdiği bilgiye göre; 1 Mayıs 1977 Taksim mitinginde 2 sol grup karşı karşıya geldi. Mitingi TKP'nin kontrolündeki Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) düzenliyordu. O zaman TKP'nin birçok üst düzey yöneticisi, DİSK'te de yöneticiydi. Mitinge Maocu gruplar da katılmak istedi. TKP'liler buna karşı çıktı. Organizasyonu yapan gruplar Maocuları miting alanına almak istemeyip, gelenleri de çıkartmaya çalışınca aralarında çatışma çıktı. Sonuçta 34 kişi öldü ve 126 kişi yaralandı. Öznur, Maocuların ABD, TKP'nin ise Sovyetler Birliği kontrolünde olduğunu belirterek, "Bu olaylarda uluslararası provokasyon da var " dedi.


-KİTAP HAKKINDA-


'Derin Sol' adlı 1766 sayfalık 2 ciltlik eser, eylemci solun 40 yılını mercek altına alıyor. 'Derin Sol', bir 'ülkücü' tarafından kaleme alınmasının yanında, 'solun içyüzünü, solun kaynaklarına' dayanarak ortaya koymasıyla da dikkat çekici.

Yüzlerce kaynak taranarak ortaya çıkarılan eser, derli toplu belge niteliğinde. 'Solun iç çatışmaları, cinayetleri ve infazlarını' detaylarıyla anlatıyor, aynı zamanda. TKP, TİP ve Fikir Kulüpleri Federasyonu'un yanısıra, bunlardan beslenen Dev Genç, Dev-Sol, DHKP-C, TİKKO ve PKK'ya uzanan silahlı örgütleri derinlemesine ortaya koyuyor.

Cuntaların ve istihbarat örgütlerinin sol gençliği nasıl kullandığı, sağcılar tarafından öldürüldüğü iddia edilen çok sayıda solcunun aslında iç çatışmalara kurban gittiği, yine sol önderlerin itiraflarından aktarılıyor.

34 kişinin öldüğü 1977'deki 1 Mayıs olaylarında, sürekli sağ ve devlet suçlandığını hatırlatan Öznur, solun belgelerinden ve karşılıklı suçlamalarından aslında olayların 'sol örgütlerin mitinge damga vurma' yarışından kaynaklandığını ortaya koyuyor.

Bu arada, ilginç bir bilgi de, eylemci solun 2 efsane ismi Deniz Gezmiş ile İbrahim Kaypakkaya'yla ilgili. 2 devrimcinin, cezaevinde yumruk yumruğa kavgaya tutuştuğunu, Kaypakkaya'nın Gezmiş'in elinden zor kurtulduğu da kitapta yer alan bilgiler arısında. Derin Sol'da Hakkı Öznur, Sadun Aren, Behice Boran, Mihri Belli gibi beyinlere, arkadaşları tarafından yöneltilen 'CIA ajanı, muhbir, MİT ajanı' gibi suçlamalarına da yer veriliyor. Kitap, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Aydınlıçılara ilişkin de çarpıcı bilgiler içeriyor.

CİHAN


Haber7
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
sahinturk
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Dec 17, 2004
İletiler: 5

İletiTarih: Cmt Arl 25, 2004 7:40 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Türkiyede Türk'ü temsil eden birkaç gazete var ve bunlar arasından en dürüst ve Türk'ü yansıtan gazete Yeniçağ'dır.
lütfen kimse particilik yapmasın gerçekçi olsun
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
liselim
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Mar 05, 2003
İletiler: 83
Şehir: TÜRKİYE

İletiTarih: Cmt Arl 25, 2004 12:37 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Yenidendoğuş adlı şahsiyet sen acaba ülkücü müsün? Ben anlayamadım. Ülkücüysen (!) de fikren ülkücü olamamış sadece destek almak için ülkücü görünen bi insansın... Vakiti köşeye atmaymış. Tercüman ne idüğü belirsizmiş... Acaba senin ne idüğün belirli mi?
Saygılar.....
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder ICQ
Emreoz
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Dec 25, 2004
İletiler: 16
Şehir: İstanbul - Bakırköy

İletiTarih: Pzr Arl 26, 2004 12:50 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

S.a öncelikle .. Bana Abdullah Çatlı'nın lakabının Reis olduğuna dahil elle tutulur bir kanıt gösterebilicek kaynak verebilicek. İstanbul içi heryerden alabilirim bu kaynağı yada kaynak bulabiliceğim bir yere yönlendirebilicek biri var mı burada acaba...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder MSNM
turhanbey
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Mar 20, 2004
İletiler: 360

İletiTarih: Pzr Arl 26, 2004 1:33 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Emreoz;

Merhum Abdullah Çatlı'nın reis olduğunun elle tutulabilecek bir kanıtı ancak şu olabilir.Abdullah Çatlı 1970'li yılların sonlarında .Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanlığı görevinde bulunmuştur.Ülkü ocaklarında yöneticilere ve başkanlara ''Reis'' diye hitap edilir.

Saygılar...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
Emreoz
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Dec 25, 2004
İletiler: 16
Şehir: İstanbul - Bakırköy

İletiTarih: Pzr Arl 26, 2004 2:06 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Aslına bakmak gerekirse su anda reis'i okuyorum ve daha elime geçen bir kanıt çıkmadı.. Bir arkadasımla iddaya girdim bana sedat pekere reis denildiğini idda ediyor.. Belki olabilir ama Abdullah Çatlı ya ait kanıtlar bulup bunu kanıtlamam lazım.. Peki ülkü ocakları il başkanları listesi tarzında bir bilgi nerden bulabilirim..
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder MSNM
Emreoz
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Dec 25, 2004
İletiler: 16
Şehir: İstanbul - Bakırköy

İletiTarih: Pzr Arl 26, 2004 5:01 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Cvp lar için çok teşekkürler de.. Sunu bulmak istiyorum ben bir kaynakta Abdullah Çatlı'nın lakabı reistir yazısı bu şekilde bulsam çok iyi olucak ama bulamıycam herhalde..

Genede verdiğiniz cvp lar için çok teşekkürler..
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder MSNM
liselim
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Mar 05, 2003
İletiler: 83
Şehir: TÜRKİYE

İletiTarih: Pzr Oca 09, 2005 12:39 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Canım kardeşim; biz de reis denildi mi şöyle bir durulur. Örnek insandır Reis Ülkücüye. Biz Ülkü'yü Dava'yı besmelenin altında bira içen, oruç tutmuyor diye adam dövüp ardından Mübarek Ramazan'da oruç vakti sigara içenlerden öğrenmedik... Reislik bir makam ya da mertebe değildir. Reis; Reis doğar ve ölür... Abdullah Çatlı da Ülkücü Hareketin Reislerinden biridir. İspatlamaya ya da iddia etmeye gerek yoktur.
Muhabbetle....
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder ICQ
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Sayfa: « Önceki  1, 2  


 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB

alt1
1998-2007 Bozkurt NET
alt1
1998-2010 BOZKURT NET
--------------------------------------
Web sitemiz PHP-Nuke (© 2003) kodlarına sahiptir. PHP-Nuke GNU/GPL lisansı altında dağıtılan ücretsiz yazılımdır.
alt1