Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar
 

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - BÜYÜK MÜCAHİT İBRAHİM DEMİRALAY'I ANIYORUZ
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       


Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası
 

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi



Kayıt: Jun 03, 2004
İletiler: 3100

İletiTarih: Per Mar 29, 2007 1:05 pm    ileti konusu: BÜYÜK MÜCAHİT İBRAHİM DEMİRALAY'I ANIYORUZ Alıntıyla Cevap Gönder

Değerli Ülküdaşlarım; 29 MART 1939 yılında kaybettiğimiz İstiklal savaşı kahramanlarından;Hafız İbrahim Demiralay'ı minnet ve saygı ile anıyor,aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum.Lütfen bu değerli Türk kahramanının hayat hikayesini ve yaptığı mücadeleleri okuyunuz.
Din nedir,doğru din nedir,mücahit kimdir sorularının cevabı bu yazıda bulacaksınız. İbrahim Bey; patates mücahidi erbakan değildir.İstikbal mücadelesi lafını ortaya atan rte de değildir,bugün mecliste bulunan milletvekilleri de değildir.Bunların topu İbrahim Demiralay'ın tırnağı edemezler.Dindar ile dinci arasındaki farkı İbrahim Demiralay ı okuduktan sonra anlayacaksınız.Evvelki yıl ülkü ocaklarının verdiği konferans ta bulunmuş,bu anma gecesine katılmış ve İlahiyat fakültesi profesörü dr.sn İsmail Yakıt Bey i dinlemiştimBu yıl kısmet olmadı,bir seyahat dolayısıyla aralarında değilim.İbrahim Demiralay'ın şahsında,tüm Isparta ülkücülerini ve kahraman Isparta'lıları sevgi ile selamlıyorum.Allaha emanetsiniz!
İBRAHİM DEMİRALAY
Alıntı:
1883 te Ispartada doğdu, Isparta Rustiyesi ile Fatih Medresesini bitirdikten sonra Müderrislik icazeti aldı. 1911-1912 yillarinda Isparta Idadisinde Din Bilgisi dersleri okuttu. Bir ara Bidayet Mahkemesi üyeliginde bulundu. Izmir'in Yunanlılar tarafından işgali ve Batı Anadoluda saldırıya geçmeleri üzerine Isparta Mudafaa-i Hukuk Cemiyetini kurarak ilçe ve köylerden topladığı kuvvetlerle "Isparta Mücahitleri" adı altında Nazillli Cephesine gönderdi. Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşundan ölümüne kadar 6 dönem Isparta Millet vekilligi yaptı. 11 temmuz 1920 de Meclis kararıyla izin alarak gönüllülerden oluşturdugu, önceleri Timur Alayı adını alan kuvvetlerle Kuvvayi Milliyeyi Kurdu. Daha sonra Demiralay adını alan bu birlik düzenli ordu içinde 57. Tümen içinde yer aldı. Cephede fedakarca hizmeti nedeniyle Kırmızı Yeşil Şeritli İstiklal Madalyası ile odüllendirilmiş ve madalyası 23 Mart 1925 de TBMM genel kurulunda ilk kez yapılan törende takılmıştır.

İBRAHİM DEMİRALAY IN TARİHİ ISPARTA MİTİNGİNDE CİHAT YEMİNİ VE ANILARINDAN KENDİ SÖZLERİ İLE BİR BÖLÜM

Alıntı:
Ey Müslümanlar!

Sefil ve çıplak Yunanlıların mülevves ayakları altında ezilen muazzez topraklarımızın hayat ve namusları perişan edilen zavallı dindaşlarımızın imdâdına koşmak ve atiyen her bir ihtimâle karşı kendi Ispartamızı da muhâfaza ve müdafaa etmek üzere Allahını, Peygamberini, dinini, vatanını, bihakkın seven müslümanlara hayatını, servetini fisebilillah fedâ etmek farz-ı ayn olmuştur. Yoksa ben-i İsrail'e mahsus olan zillet ve meskenetle namus-ı vatan muhafaza edilemez. Ecdadımız hayatlarını istihkâr ederek parlak kılınçlariyle kâinâta boyun eğdirmişlerdir. Biz onların evlâdı değil miyiz? Eski Yunan muharebesinde Dömeke Kalesi'ni altı günde süngülerine itaat ettiren Isparta gazileri değil midir? Çanakkale'lerde, Anafarta'larda, arslanlar gibi çarpışarak düşmanın cehennem gibi ateşlerine göğüs geren ve milletin sîne-i ihtiramında nâmını şerefle yadettiren otuzbeşinci alayın efradı kimlerdir? Evet, Isparta Kahramanlarıdır. Ve bugün de Isparta namına cami avlusunda ve kütüphane önünde cihad sancağı altında toplanacak olan mücahitlerimizin büyük bir fedakârlıkla namus-ı vatanı müdafaa ve İzmir vilâyetimizi istirdat edeceklerine şüphe etmem, esasen vatanım uğrunda hayâtımı fedâya hazır olduğumu huzurunuzda yemin ile beyan ettim. Siz de kabul ettiniz. Başınızda olduğum halde Cenab-ı Hakk'a olan ahdimi ve din ve vatana karşı vazifemi hâlisâne îfâ etmek istiyorum. Buradaki ailenizin mâişeti temin, harçlığınız ve silahınız ihzâr edilmiştir. Memleketimizin eşrafı, muteberanı her vechile fedakârlık ediyorlar. Artık, eli silâh tutanları vazife-i vataniyeye dâvet ediyorum. Nusrat-ı ilâhiye bizimledir. Esteûzübillah ve cahid-û fillâhi hakke cihadih"

21 Haziran 355 (1919)

Isparta Millî Müdafaa-i Vataniye Heyeti Nâmına Tahir Paşazâde Hâfız İbrahim" (3

1920 Temmuz'unun başlarında Yunan kuvvetleri Anadolu içlerine doğru durmadan ilerliyorlardı. Alaşehir elden çıkmıştı. Nazilli-Köşk cephesi çökmüş, düşman 5 Temmuz 1920 günü Denizli-Buldan'a girmiş, kuzeyde Bursa'ya yaklaşmıştı. Kısaca Yunan işgalinin genişlediği bu günlerde konu TBMM'de gündeme getirilerek Mustafa Kemal ve Fevzi Paşaların da hazır bulundukları Meclis toplantısında hararetle tartışılmıştır (11). Bu arada 3 Temmuz 1920 günü Hafız İbrahim Efendi de görüşlerini açıklamıştır. O, Milli Mücadele'nin ilk günlerindeki hizmetlerini de özetle zikrettiği konuşmasında şöyle diyordu:
Alıntı:
Bugünkü vaziyetimizin vahameti, hakikaten teessüfe şayandır. İslamiyette büyük bir esas vardır ki, hiçbir şeyden meyus olmamaktır. Geçen sene bu sıralarda (Temmuz 1919) Yunan'ın aynı taarruzu bizim cephelerimize vaki olmuştu. Öyle bir taarruz ki bütün İslamiyetin hayatını, mukadderatını, mukaddesatını ayaklar altında eziyordu. Onların o suretle devam eden harekatı hunharâneleri (kan içen, kan dökücü, zalim) biz müslümanlar üzerinde hiç bir te'sirat yapamıyordu. Isparta'da akdettiğim 18 bin kişilik bir miting yaptık. Bir taraftan İtalyanlar Antalya'yı işgal ettiler, Burdur'a geliyorlardı. O zaman, biz Cenab-ı Hakk'a iltica ederek, azametine dayanarak İslamiyet'in hiç bir vakit küffarın ayakları altında kalmasına razı olmayarak bütün salâbetimizle karşı istilâdan kurtardık. İslamiyet'e has olan bir feyiz vardır ki, onu tetkik edelim. Biz Isparta'da seferberlik ilân ettik, hem öyle bir seferberlik ki; ne vakit 39 kuramızla (köylerimizle) beraber Sarayköy'e Yunan geldi. O zaman memleketi menatıka (mıntıkalara) taksim ederek ülemamızı, eşrafımızı topladık ve dedik ki, "Ey Müslümanlar, artık nifak ve şikaki (ayrılığı) kaldıralım. Bundan sonra İslâmlar arasında nifak yoktur; saadetiniz bugün seyfi şahametinize (kılıcınıza) sarılmaktır" dedik Bir taraftan memleketteki sû-i ahlâkı (kötü ahlakı) yıktık. Diğer taraftan bu tarzda ve her köyde teşkilat yaptık ve dindaşlarımızı düşmanın karşısına sevk ettik: 312-318 (1896-1902) tevellütlüler (doğumlular) hala cephededir efendiler…Seferberlik ilânı tehlikeli imiş. Ne için tehlikeli olsun? Seferberlik ilânını bir yapınca şubeler bizimle teşriki mesai etti. Davet olunanlar hangi esnam (sınıf) erbabı ise muayene etti, muamelesini yaptı. Kimsenin ırzına, izzet-i nefsine tecavüz ettirmeksizin bendeniz âcizane yedi defa Müdafaa-i Hukuk riyasetini (Başkanlığını) deruhte ediyordum. Hergün ikiyüz nefer sevkiyat yapıyorduk. Fakat yanlarına bir tane muhafız nefer vermedik. Ne vakit Kuleli istasyonunda bunları trene bindirdik. Cepheye gidinceye kadar, namusum hakkı için, yirmi tanesi de yolda iltihak etti (katıldı). Bu ruhu söndürmeyelim. Kırk kişi ile bu İslamiyet neşir ve ilana başlanıldı. İslamiyetteki bu ruhu düşünelim.

Biz burada beyhude yere değil, vatan ve namus uğrunda şehit olmaya azmettik. Bugün burada durmamız lazım değilse, hanelerimize avdet edelim; biz İslamiyeti tahrik edelim… Emin olunuz ki, bu seyli havabinin önüne geçilir. Burada çalışmaktan ise cephelere gidelim
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi



Kayıt: Jun 03, 2004
İletiler: 3100

İletiTarih: Cmt Mar 29, 2008 12:53 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

69.ölüm yıldönümünde;İSTİKLAL SAVAŞI KAHRAMANLARINDAN,kırmızı yeşil şeritli istiklal madalyası sahibi Hafız İbrahim DEMİRALAY ı saygı ve minnet ile anar,aziz hatırası önünde saygı ile eğilirim.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi



Kayıt: Jun 03, 2004
İletiler: 3100

İletiTarih: Pts Mar 30, 2009 3:09 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Seçim çalışmalarımıza denk geldi,ve bu çok önemli din adamının ölüm yıldönümünü bu yıl atladık.
70 ölüm yıldönümün de;gerçek din bilgini,Büyük mücahit İbrahim Demiralay ı;sevgi,saygı ve minnet ile anıyorum.Bugün meclise baktığımda;onun değerini daha iyi kavrıyorum.Yerin cennet olsun;İbrahim Abi.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi



Kayıt: Jun 03, 2004
İletiler: 3100

İletiTarih: Pzr Mar 29, 2015 4:39 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

76.ölüm yıldönümünde; saygı,sevgi ve minnet ile anıyor;aziz hatırası önünde saygı ile egiliyoruz.Mekanı cennet olsun.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

  


 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB

alt1
1998-2007 Bozkurt NET
alt1
1998-2010 BOZKURT NET
--------------------------------------
Web sitemiz PHP-Nuke (© 2003) kodlarına sahiptir. PHP-Nuke GNU/GPL lisansı altında dağıtılan ücretsiz yazılımdır.
alt1